Krémová zemiaková polievka so smotanou a šampiňónmi: iba 30 minút a HOTOVO
Aj tento recept je dôkazom toho, že ti stačí zopár základných ingrediencií a dokážeš vykúzliť fantastické jedlo plné živín. Krémová zemiaková polievka so smotanou je doplnená o opekané šampiňóny. Vďaka tomu, že na jej základ nebola použitá cibuľa, ale jarná cibuľka, má aj jemnejšiu chuť. Pochutnaj si na nej tiež, veď hotová je do pol hodiny. ;-)
Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- cca 3-4 lyžice olivového oleja
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 4 – 5 stredne veľkých zemiakov
- cca 500 – 600 ml vriacej vody alebo vývaru
- mleté čierne korenie
- bio vegetu (voliteľné)
- morskú/himalájsku soľ
- 200 g čerstvých šampiňónov
- cca 2-3 lyžice smotany na varenie
Ako budeme postupovať?
1. Na cca 1-2 lyžiciach olivového oleja opražíme nasekanú jarnú cibuľku.
2. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky.
3. Zalejeme vriacou vodou (môžete použiť aj zeleninový vývar).
4. Pridáme koreniny a soľ, premiešame a varíme do zmäknutia zemiakov.
5. Medzitým na cca 1-2 lyžiciach olivového oleja opečieme očistené a na malé kúsky nakrájané šampiňóny – posolíme ich a okoreníme.
6. Keď je polievka uvarená, odložíme zo sporáka a použijeme tyčkový mixér na jej vymixovanie.
7. Potom hrniec s polievkou vrátime na sporák, pridáme do nej smotanu a ešte chvíľku povaríme. Hotovú polievku podávame s pečenými šampiňónmi.
Prajem ti dobrú chuť!
Pre viac chutných výživných inšpirácií nahliadni aj do našich kuchárskych kníh:
Nech sa páči, tu sú ďalšie rýchle krémové polievky:
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom: stačí ti 35 minút
Krémová kari karfiolová polievka: hotová do 40 minút
Vynikajúca sýta hrášková polievka s bryndzou plná živín
- Vynikajúce špaldové palacinky s horúcimi jabĺčkami a pomarančom - 14. decembra 2020
- Bezlepkové jablkovo-kakaové cupcakes s mascarpone krémom, čokoládou a orieškami - 28. marca 2020
- Vynikajúci tvarohovo-jablkový chlebík bez lepku a bez cukru - 11. marca 2020
Článok bol pridaný dňa 19/02/2020 a zaradený do kategórie: PolievkyReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút | Autor: Alžbeta Jánošíková