Krémová zemiaková polievka so smotanou a šampiňónmi: iba 30 minút a HOTOVO

Aj tento recept je dôkazom toho, že ti stačí zopár základných ingrediencií a dokážeš vykúzliť fantastické jedlo plné živín. Krémová zemiaková polievka so smotanou je doplnená o opekané šampiňóny. Vďaka tomu, že na jej základ nebola použitá cibuľa, ale jarná cibuľka, má aj jemnejšiu chuť. Pochutnaj si na nej tiež, veď hotová je do pol hodiny. ;-)

Doba prípravy: 30 minút 

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • cca 3-4 lyžice olivového oleja
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 4 – 5 stredne veľkých zemiakov
  • cca 500 – 600 ml vriacej vody alebo vývaru
  • mleté čierne korenie
  • bio vegetu (voliteľné)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • cca 2-3 lyžice smotany na varenie

Ako budeme postupovať?

1. Na cca 1-2 lyžiciach olivového oleja opražíme nasekanú jarnú cibuľku.

2. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky.

3. Zalejeme vriacou vodou (môžete použiť aj zeleninový vývar).

4. Pridáme koreniny a soľ, premiešame a varíme do zmäknutia zemiakov.

5. Medzitým na cca 1-2 lyžiciach olivového oleja opečieme očistené a na malé kúsky nakrájané šampiňóny – posolíme ich a okoreníme.

6. Keď je polievka uvarená, odložíme zo sporáka a použijeme tyčkový mixér na jej vymixovanie.

7. Potom hrniec s polievkou vrátime na sporák, pridáme do nej smotanu a ešte chvíľku povaríme. Hotovú polievku podávame s pečenými šampiňónmi.

kremova zemiakova polievka so smotanou

 

zemiakova polievka kremova

Prajem ti dobrú chuť!

 

Pre viac chutných výživných inšpirácií nahliadni aj do našich kuchárskych kníh:

zdrave recepty

 

Nech sa páči, tu sú ďalšie rýchle krémové polievky:

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom: stačí ti 35 minút

Krémová kari karfiolová polievka: hotová do 40 minút

Vynikajúca sýta hrášková polievka s bryndzou plná živín

Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 19/02/2020 a zaradený do kategórie: PolievkyReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre