Čas prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 kg fazuľkových strukov
- 100 g kvalitnej mäsitej slaninky
- 190 g (200 ml) kyslej smotany
- 250 g bryndze
- 1 viazaničku kôpru (cca 50 g)
Ako budeme postupovať?
2. Takto pripravené struky vhodíme do vriacej vody a varíme približne 5 minút, aby ostali chrumkavé. Po uvarení ich scedíme a dáme do studenej vody.
3. Vo veľkej hlbokej panvici na sucho opražíme slaninku a necháme ju odkvapkať na papierovej kuchynskej utierke.
4. V tej istej panvici zohrejeme kyslú smotanu spolu s nadrobenou bryndzou, aby sa bryndza úplne rozpustila.
5. Pridáme najemno nasekaný kôpor a na miernom ohni povaríme ešte 3 minútky.
6. Fazuľkové struky môžeme buď pridať priamo do panvice k omáčke, premiešať a na tanieri už len pridať slaninku, alebo ich môžeme poliať omáčkou až na tanieri (tak ako na fotke :-)).
Skvelé recepty na rôzne príležitosti nájdeš aj v našich knihách:
A čo ďalšie si zvládneš pripraviť za 20 minút na večeru?
Vynikajúce špenátové halušky s kozím syrom: recept aj pre deti od 1,5 roka
Hľadáš recept na niečo rýchle na obed či večeru? Skús cuketové špagety čo dom dal
Rýchla večera do 10 minút: šalát s kuskusom, zeleninou a jogurtom
Tip na obed do 20 minút aj pre vegánov: soté z tofu so zeleninou a fazuľou v paradajkovej omáčke
Varenie ako terapia? Pre mňa je pocit, keď stojím v kuchyni, jedlo vonia a treba už len zavolať “večera” presne to, čo predpísal lekár. V kuchyni rada experimentujem a skúšam rôzne chute a koreniny. Ešte aj moji dvaja psi sa volajú Čili a Kari. Uprednostňujem lokálne a sezónne potraviny a vždy ma poteší, keď objavím poctivých domácich farmárov. Najväčšou odmenou sú pre mňa plné brušká môjho manžela, hostí a čoskoro už aj mojej dcérky, pri ktorej práve začíname s príkrmami. Veľmi rada by som ti niečo z tejto svojej vášne odovzdala vo svojich receptoch a tipoch.