Doba prípravy: 10 minút
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- ½ červenej papriky
- ½ žltej papriky
- 1 ks mladej cibuľky
- 4 ks reďkoviek
- 3 lyžice uvareného kus-kusu (môžete použiť aj ryžu, bulgur, quinou)
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- petržlenovú vňať
- 1-2 lyžice bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
Ako budeme postupovať?
2. Vložíme do misky a pridáme uvarený kus-kus.
3. Ochutíme soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
4. Pridáme biely jogurt alebo kyslú smotanu a všetko spolu dobre premiešame.
5. Môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k obedu.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
842 kJ 200 kcal | 8 g | 24 g | 6 g | 4 g |
Samostatnú kapitolu na šaláty sme pridali ako novinku do našej knihy Z fitka do kuchyne špciál III. Máš ju už doma?
A čo ďalšie rýchle si môžeš pripraviť na zdravú večeru?
Tip na obed do 20 minút aj pre vegánov: soté z tofu so zeleninou a fazuľou v paradajkovej omáčke
Rýchle a jednoduché guacamole s medvedím cesnakom
Tip na rýchlu večeru zo zásob: avokádový tatarák
Teplý cícerový šalát s tvarohom: rýchla večera do 20 minút
Rýchla zdravá večera pre dvoch: špenátová omeleta so šalátom z bielej reďkovky
Výborný pórový šalát: tip na večeru prípadne skvelá príloha k mäsu
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.