Sušené paradajky pôsobia blahodarne na celý náš organizmus, pretože sú bohaté na vitamíny (C, B, E, K) a minerálne látky ako draslík, vápnik, železo, horčík. V porovnaní s čerstvými paradajkami obsahujú až 10x viac lykopénu (antioxidantu), ktorý pôsobí ako prevencia proti vzniku rakoviny. Sú výborné pri detoxikácii organizmu.
Ako na to?
1
Sušené paradajky, parmezán, cesnak a vlašské orechy rozmixujeme ponorným mixérom na hmotu.
2
Olej podávame podľa potreby. Väčšinou to nie je potrebné, no môžete ho pridať kvôli jemnejšej konzistencii nátierky.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
48 kcal
203 kJ
T:
4 g
B:
1 g
S:
2 g
V:
2 g
Dobrú chuť :-)!
Chutné výživné recepty na nátierky, ale aj ďalšie zdravé jedlá nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.