Spojenie bryndze a húb je naozaj dobrá kombinácia. Ak hľadáš recept, kde využiješ práve tieto dve suroviny, určite vyskúšaj túto dobrotu. Je rýchla, ľahká a rozhodne u vás doma nastane vďaka nej jarná nálada.
Ako na to?
1
Zo šampiňónov odstránime nožičky a tie nakrájame najemno.
2
Hlavičky húb dáme do pekáča tak, aby nám vytvorili malé lodičky.
3
Bryndzu, Philadelphiu, najemno nakrájanú šalotku, čierne korenie, sladkú papriku mletú a vajíčko spolu zmiešame.
4
Pridáme zelenú papriku nakrájanú na menšie kocky a píniové semienka, ktoré sme opiekli na suchej panvici.
5
Bryndzovú zmes naplníme do pripravených šampiňónov.
6
Pečieme v rúre 15 minút na 180 ˚C.
Tento recept je skvelý tým, že chutí aj za tepla, aj nastudeno 😊. Nezabudnite si k nemu pridať chutnú pažítku alebo jarnú cibuľku.
Ďalšie fitness recepty nájdeš aj v našich 7 kuchárskych knihách:
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)