Rýchle jedlá, ktoré sú ľahké, šťavnaté a hodia sa k letu, máme najradšej. Dnes bude tanieru kraľovať rybka. Doplnená o osviežujúci šalát, ktorý k nej výborne ladí. Možno ťa prekvapí, že doň ide aj mango, no ver mi, dokonale sa k jedlu hodí.
Ako na to?
1
Rybku umyjeme a osušíme. Do vnútra každej rybky vložíme cca 10 g masla a čerstvý rozmarín.
2
Osolíme, okoreníme a dáme piecť pri 180 ˚C na približne 20 minút.
3
Pokiaľ sa rybka pečie, pripravíme šalát. Všetku zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kocky. Nezabudneme ani na mango, ktoré očistíme a nakrájame tiež.
4
Z oleja, medu, horčice, soli, citróna a korenia vytvoríme zálievku. Prilejeme ju k šalátu a poriadne premiešame.
5
Upečenú rybku pred servírovaním môžeme ešte pokvapkať citrónom.
Aká ryba je tvoja najobľúbenejšia? A na aké spôsoby ju pripravuješ? Inšpiruj nás v komentároch 😊.
Fitness recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!