Rýchle jedlá, ktoré sú ľahké, šťavnaté a hodia sa k letu, máme najradšej. Dnes bude tanieru kraľovať rybka. Doplnená o osviežujúci šalát, ktorý k nej výborne ladí. Možno ťa prekvapí, že doň ide aj mango, no ver mi, dokonale sa k jedlu hodí.
Ako na to?
1
Rybku umyjeme a osušíme. Do vnútra každej rybky vložíme cca 10 g masla a čerstvý rozmarín.
2
Osolíme, okoreníme a dáme piecť pri 180 ˚C na približne 20 minút.
3
Pokiaľ sa rybka pečie, pripravíme šalát. Všetku zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kocky. Nezabudneme ani na mango, ktoré očistíme a nakrájame tiež.
4
Z oleja, medu, horčice, soli, citróna a korenia vytvoríme zálievku. Prilejeme ju k šalátu a poriadne premiešame.
5
Upečenú rybku pred servírovaním môžeme ešte pokvapkať citrónom.
Aká ryba je tvoja najobľúbenejšia? A na aké spôsoby ju pripravuješ? Inšpiruj nás v komentároch 😊.
Fitness recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????