Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečený pstruh s letným zeleninovým šalátom s mangom

23. Júl 2021
30 min
2 porcie
rýchly obed

Potrebujeme: 

  • 2 ks čerstvého pstruha (môžeme použiť aj inú rybku, podľa chuti)
  • 20 g kvalitného masla
  • čerstvý rozmarín
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • žltú a červenú papriku
  • 7 ks reďkvičiek
  • 1 mango
  • ½ ľadového šalátu
  • 2 rajčiny
  • olivový olej
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1 lyžicu horčice
  • citrón
rýchly obed

Rýchle jedlá, ktoré sú ľahké, šťavnaté a hodia sa k letu, máme najradšej. Dnes bude tanieru kraľovať rybka. Doplnená o osviežujúci šalát, ktorý k nej výborne ladí. Možno ťa prekvapí, že doň ide aj mango, no ver mi, dokonale sa k jedlu hodí.

Ako na to?

1

Rybku umyjeme a osušíme. Do vnútra každej rybky vložíme cca 10 g masla a čerstvý rozmarín.

2

Osolíme, okoreníme a dáme piecť pri 180 ˚C na približne 20 minút.

3

Pokiaľ sa rybka pečie, pripravíme šalát. Všetku zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kocky. Nezabudneme ani na mango, ktoré očistíme a nakrájame tiež.

4

Z oleja, medu, horčice, soli, citróna a korenia vytvoríme zálievku. Prilejeme ju k šalátu a poriadne premiešame.

5

Upečenú rybku pred servírovaním môžeme ešte pokvapkať citrónom.

ryba pstruh

Aká ryba je tvoja najobľúbenejšia? A na aké spôsoby ju pripravuješ? Inšpiruj nás v komentároch 😊.

Fitness recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

zdravá strava
Fotka autora
Nika Klasko
Šéfredaktorka vo Fitshaker

Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.