Čas paradajok pomaly prichádza. Je množstvo nápadov ako ich môžeme pripraviť. Ja som zvolila takýto ľahký paradajkový šalát s čerstvými bylinkami, ktorý sa hodí napr. ako predjedlo, alebo povedzme desiata či ľahký olovrant.
Ako na to?
1
Paradajky umyjeme, prekrojíme na vrchu a vytlačíme z nich šťavu a zrniečka. Môžeme si pomôcť aj lyžicou.
2
Nakrájame ich úplne na drobno a pridáme na jemno nakrájanú šalotku.
3
Premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením, nasekanými bylinkami, octom a worchesterom.
4
Ešte raz všetko spolu dobre premiešame a naservírujeme na tanier spolu s uvareným vajíčkom a opečeným chlebom.
5
Nakoniec pokvapkáme balzamikom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (s opečeným chlebom - cca 50g):
270 kcal
1137 kJ
T:
7 g
B:
13 g
S:
38 g
V:
8 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Viac fantastických receptov aj od Julky nájdeš v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Na desiatu či olovrant odporúčame napr. aj:
Recept na šošovicovú nátierku s cottage cheese
Tuniaková nátierka s cottage cheese ideálna k domácemu pečivu alebo ako dip k čerstvej zelenine
Jednoduchý domáci pribináčik: tip na desiatu na horúce letné dni
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.