Tip na zdravé raňajky, desiatu či olovrant: šošovicová nátierka s cottage cheese

Dnes ti prinášam rýchly, jednoduchý a veľmi chutný recept na šošovicovú nátierku. Môžeš si ju pripraviť na raňajky, na desiatu, či napríklad ako olovrant po tréningu. S kúskom domáceho chlebíka alebo ako dip k čerstvej zelenine (mrkvička, uhorka a pod.) chutí geniálne. Poď si na nej tiež pochutnať! ;-)

Doba prípravy: cca 10 minút

Čo budeme potrebovať na cca 350 g nátierky?

  • 1 šálku uvarenej šošovice Beluga
  • 180 g cottage cheese
  • 50 g balkánskeho syra
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • trošku póru (pár koliesok)
  • 1 strúčik cesnaku
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Do mixéra dáme uvarenú šošovicu, cottage, balkánsky syr, biely jogurt a rozmixujeme.

2. Pór najemno nasekáme a pridáme do rozmixovanej nátierky, prípadne ho môžeme tiež rozmixovať.

3. Pridáme pretlačený cesnak, ochutíme soľou a korením.

4. Podávame na domácom kváskovom chlebíku prípadne ako dip k zelenine.

 

TIP: Ak do nátierky nepridáš čierne korenie, môžeš ju servírovať aj deťom od 2 rokov. ;-)

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (25 g nátierky):

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
121 kJ

29 kcal

1,10 g 2,3 g 2,3 g 0,4 g

šošovica recept

 

šošovicová nátierka

 

syrová nátierka

Dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

fit recepty

 

Vyskúšať môžeš aj tieto recepty na nátierky:

Cviklová, vajíčková nátierka či batatový hummus – 3 tipy, čo natrieť aj deťom na chlebík

Šošovicovo-vajíčková nátierka – skvelá na desiatu aj ako pohostenie na oslavu

Jednoduchá zeleninová nátierka – tip na zdravé raňajky

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 15/01/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataPotréningovéRaňajkyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre