Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Domáci pribináčik: tip na jednoduchý nepečený dezert aj zdravú desiatu pre deti

15 min
5 porcií
pribináčik

Potrebujeme: 

  • 200 ml rastlinnej šľahačky (napr. kokosovú smotanu)
  • 250 g jemného tvarohu
  • 50 g mascarpone (aby bola konzistencia krémová)
  • 3-4 lyžice domáceho medu (príp. javorového sirupu)
  • 1 lyžicu bio kakaa
  • ½ vanilkového lusku (príp. 1-2 kvapky vanilkového extraktu)
pribináčik

Nechce sa ti teraz v týchto horúčavách jesť niečo teplé? Hľadáš spôsob, ako sa chutne, zdravo zasýtiť napríklad na desiatu? Priprav si takýchto chutný dezert, ktorý máš hotový do 15 minút. Potom stačí odložiť do chladničky, počkať, kým stuhne a pochutnať si na ňom. Príprava je veľmi jednoduchá a prináša ti možnosť vytvoriť si aj vlastnú verziu.

Ako na to?

1

Šľahačku vyšľaháme do krémova, nie do husta, aby sa pribináčik nezrazil.

2

Do šľahačky pridáme tvaroh, mascarpone a med. Mixujeme ručným mixérom.

3

Zmes rozdelíme na polovicu. Do jednej vmiešame kakao a do druhej vanilku.

4

Zmes vložíme do pohárov alebo misiek podľa toho, ako chceme rozložiť jednotlivé vrstvy a necháme schladiť aspoň na 2 hodiny.

5

Podávať môžeme ozdobené čerstvým, prípadne aj mrazom sušeným ovocím (napr. BRIX).

TIP č.1: Pribináčika môžeme dať aj zmraziť do mrazničky, aby sme z neho dostali chutný nanuk.

TIP č.2: Okrem vanilky a kakaa sa do zmesi hodí napríklad aj škorica, kúsky horkej čokolády, rozmixované ovocie, prípadne oriešky nakrájané na drobno.

čokoládový krém
domáci pribináčik

Prajem ti príjemné vychutnávanie a schladenie. ;-)

Tipy na desiate nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:

zdravé recepty
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.