Tip na rýchle zdravé raňajky, desiatu aj večeru: Tuniaková nátierka s cottage cheese

Čo jedávaš na raňajky? V každorannom zhone povinností si často nestíhame pripraviť nič veľkolepé, aj keď vieme, že by sme raňajky rozhodne nemali podceňovať. Dobré raňajky môžu prispieť ku krajším dňom. Je úplne jedno, či ťa čakajú náročné úlohy v práci alebo víkendové leňošenie. Mám pre teba tip na rýchlu, chutnú a jednoduchú tuniakovú nátierku, ktorú si môžeš dopriať aj na večeru, alebo ňou pohostiť nečakanú návštevu.

Doba prípravy: 5 minút

Čo budeme potrebovať na cca 4 porcie?

  • 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave (185 g)
  • 200 g cottage syra
  • 2-3 lyžice na jemno nasekaného čerstvého kôpru
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • štipku mletého čierneho korenia

Ako budeme postupovať?

1. Tuniaka a cottage syr rozmixujeme v mixéry na jemnú kašu.

2. Do pomazánky pridáme štipku soli, čierneho korenia a nasekaný kôpor.

3. Premiešame a podávame s obľúbeným pečivom, hriankami a zeleninou.

 

TIP:  Ja som skúsila k pomazánke pripraviť zapečenú bagetu s olivovým olejom. Postup je jednoduchý. Rúru predhrejeme na 200°C. Bagetu nakrájame na tenké kolieska, poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme kvalitnou soľou. Zapečieme cca 10 minút. Necháme chvíľku vychladnúť a môžeme podávať. Nezabúdame na kvalitu pečiva.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
429 kJ

102 kcal

2 g 1 g 18 g 0 g

rýchla večera

 

tuniakova pomazanka

 

tuniakova natierka

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie fantastické raňajky či zdravé večere nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty

 

Vyskúšaj aj:

Cuketová nátierka s čili a medom

Nátierka z kuracieho mäska – vhodná aj po tréningu na doplnenie bielkovín

Avokádo s vajíčkom pripravené v rúre – ideálne na večeru po tréningu

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 14/08/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataJedlá z rýbNízkokalorickéPotréningovéRaňajkyReceptyVegetariánske   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre