
Aj u nás doma sme sa zamilovali do novej Fitnutky. Nedávno som z nej pripravila takýto chutný smotanový dezert do pohára, inak nazývané panna cotta. Ja som na ovocnú časť použila čerstvo prepasírovanú šťavu z egrešov, ale je úplne jedno, akú použiješ ty. Ak žiadnu nemáš, môžeš využiť aj 100% džús. Napríklad pomarančový či jablkový. Verím, že si doma aj vy pochutíte.Čas prípravy: 15-20 minút + chladenie 6 hodín
Čo budeme potrebovať na 6 pohárov (2 dl)?
- 500 ml šľahačkovej smotany nesladenej
- 2 ks Vega gélu
- vanilku
- Fitnutku
- 500 ml 100% džúsu alebo šťavu z ovocia
- 2 lyžice trstinového cukru
- ovocie na ozdobu podľa chuti
Ako budeme postupovať?
1. Trochu smotany si odoberieme do misky a rozmiešame v ňom 1 Vega gél.2. Zvyšnú smotanu dáme do hrnca zohrievať aj so semienkami vanilky. Keď začne vrieť, pridáme gél, ktorý sme rozmiešali v smotane, a minútku povaríme.3. Odstavíme a pridáme 2-3 lyžičky Fitnutky, rozmiešame a nalievame do pripravených pohárov. Poháre dáme chladiť do chladničky.4. Ovocnú zložku pripravíme tak isto ako smotanovú, len do nej pridáme 2 lyžičky cukru (ja som použila šťavu z domácich egrešov, ktoré som prepasírovala).5. Smotana medzitým pomaly stuhla, takže na ňu môžeme pomaličky naliať aj ovocnú časť. Poháre vložíme naspäť do chladničky.6. Pred podávaním ozdobíme ovocím a pokvapkáme Fitnutkou.Výživové hodnoty na 1 porciu:
| Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
| 1 626 kJ 386 kcal | 31 g | 22 g | 4 g | 1 g |


Recepty na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej kuchárskej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Možno ťa oslovia aj tieto dezerty do pohárov:
Rýchly dezert do pohára: Panna cotta s mangovým pyré
Tip na rýchly dezert či raňajky: Sladký banánovo-jahodový pohár
Jednoduchý nepečený čokoládový cheesecake s ovocím: tip na fit dezert na lenivé dni
Tip na nepečený malinový dezert: chia puding s kokosovým kefírom
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)


