Tip na rýchly dezert či raňajky: Sladký banánovo-jahodový pohár

V našej domácnosti nikdy nesmú chýbať banány.  Je to úžasne ovocie, z ktorého sa dajú pripravovať pestré a jednoduché recepty. Banány v miske rýchlo dozrievajú. Je čas pustiť sa do kuchtenia. Najprv si stanovým kritéria. Musí to pasovať k banánovej chuti, musí to byť zdravé, musím to mať doma, musí to byť jednoduché a rýchle. Stojím v kuchyni a analyzujem stav zásob. Kokos, med a horkú čokoládu máme stále v rezerve.  Jééj v mrazáku mám jahody. Misia za zdravým a chutným dezertom sa môže začať.

Doba prípravy: 15 minút

Čo budeme potrebovať na 3 poháre?

  • 2 šálky mrazených jahôd
  • 3 zrelšie banány
  • 6 kociek čokolády s vysokým podielom kakaa (aspoň 70%) nakrájaných na kúsky
  • 2 lyžice domáceho medu
  • 1/2 šálky mletého kokosu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • vanilkový cukor/lusk

Ako budeme postupovať?

1. Vidličkou si rozpučíme banány, tak aby z toho vznikla kaša.

2. Do kaše pridáme kokos, nakrájané jahody a horkú čokoládu.

3. V mixéry si vyšľaháme smotanu, do ktorej pridáme med a vanilku.

4. Ovocnú zmes navrstvíme do pohárov a vrch ozdobíme smotanovým krémom.

Krátko a zaujímavo o banánoch:

  • Dharma Singh Khalsa povedal: “Ženy, ktoré si chcú zachovať mladistvý vzhľad, by mali každý deň skonzumovať jeden banán.“
  • Banán sa používa ako ľudový liek pri zažívacích ťažkostiach, najmä pri hnačke. Látky, ktoré banán obsahuje sa starajú o naše dobré baktérie, žijúce v našej tráviacej sústave. Banány je najlepšie jesť po inom jedle, pretože tak napomáhajú pri jeho trávení. V nutričnej terapii jogy banán považujú za prečisťujúcu a omladzujúcu potravinu. Banán je chutné ovocie, ktoré povzbudzuje chuť k jedlu a obsahuje veľké množstvo vlákniny.

 

ingrediencie k receptu

 

dezert vo flasi

 

dezert za par minut

Ďalšie fantastické dezerty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1

zdrave recepty z fitka do kuchyne 1

 

Máš rada rýchle dezerty v pohári? Tak sa inšpiruj aj týmito nasledujúcimi:

Orechovo-jablkový dezert s ovsenými vločkami

Pohár Tiramisu s čerstvými jahodami

Banánový chia puding

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 13/05/2017 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre