Rýchly dezert do pohára nielen na Veľkú noc: Panna cotta s mangovým pyré

Zbožňujem sladké krémové dezerty, ktoré sa rozplývajú na jazyku, no necítim sa po nich ťažko. V cukrárni či reštaurácii som si zvykla objednať Panna cottu, no nikdy nechutila dobre. Jej chuť bola umelá alebo príliš sladká. Občas sa stalo, že vo vnútri bola príliš vodová, a to chutilo hnusne. Preto som si povedala dosť a Panna cottu som si urobila sama doma. Je iba z pár surovín, viem čo v nej je a hlavne chutí skvelo. Vyskúšaj ju tiež. ;-)

Doba prípravy: 15 minút + 6 hodín tuhnutie

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 5 g plátkovej želatíny (prípade 5 g agaru)
  • 250 ml kokosovej smotany
  • 250 ml kvalitnej 33 % smotany
  • 3 lyžice domáceho medu
  • 1 zrelé mango
  • šťavu z 1/2 citróna

Ako budeme postupovať?

1. Ak budeme používať plátkovú želatínu, namočíme ju do ľadovej vody a necháme asi 3 minúty napučať.

2. Kým bude želatína pučať, zohrejeme obe smotany na miernom plameni spolu s medom. Pozor! Nesmú vrieť.

3. Do teplej smotany za stáleho miešania pridáme napučanú želatínu (príp. agar).

4. Ešte teplú Panna cottu nalejeme do vyšších (dezertných) pohárov a dáme na 5-6 hodín chladiť do chladničky. Ideálne na noc.

5. Mangové pyré pripravíme veľmi jednoducho. Mango ošúpeme a spolu s citrónovou šťavou ho vymixujeme na hladké pyré, ktoré neskôr pridáme na hotovú Panna cottu.

velka noc

 

velkonocne recepty

Verím, že ťa tento sladký a jednoduchý recept navnadí na prichádzajúcu jar a ty si ho vychutnáš so svojimi najbližšími. :-)

 

Ďalšie chutné dezerty na zdravý spôsob nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:

z fitka do kuchyne 3

 

Aj toto môžeš pripraviť na Veľkú noc:

Mrkvový koláč s tvarohovou plnkou – do hodiny ho máš hotový

Maková torta s citrónovou polevou – aj pre neskúsené gazdinky

Mrkvovo-mandľová torta s mangom – chutné sladké potešenie

Tvarohová roláda z cviklového cesta – prekvap niečím netradičným

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 21/03/2018 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyReceptyVeľkonočné   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre