Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Blesková nátierka z tofu a zo sušených paradajok vhodná aj pre vegánov

5 min
250 g
nátierka z tofu

Potrebujeme: 

  • 180 g tofu
  • 50 g sušených paradajok
  • 2 lyžice kvalitného kečupu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 lyžičku oregana
  • štipku mletého čierneho korenia
  • ½ lyžičky soli
nátierka z tofu

Vyrob si svoju vegánsku nátierku, ktorá zachutí aj mäsožravcom. Je MILIÓNKRÁT lepšia než kúpená v akomkoľvek obchode, navyše vieš, aké ingrediencie do nej dávaš. Nátierku pripravíš za 5 minút, chutí neuveriteľne a vyžaduje si len pár základných surovín. Je bohatá na bielkoviny, ideálna na hrianky či tvoje obľúbené pečivo alebo do sendviča.

Ako na to?

1

Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu.

2

Ochutíme korením, dosolíme a podávame s hriankami, obľúbeným pečivom, môžeme si ju pridať do sendviča alebo toastu, pridáme k tomu zeleninu a vychutnáme raňajky.

Tip: Do nátierky môžeme pridať aj čili.

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g bez sendviča a príloh):

78 kcal

328 kJ

T:

3 g

B:

4 g

S:

7 g

V:

2 g

tofu natierka

Nech ti chutí 🙂!

Aj vo Výzve do plaviek 2022 nás čaká fit jedálniček na 30 dní, videá o strave s garantom vzdelávacieho zariadenia Fitness Institut, odborníkom na výživu a pohyb Jánom Cahom a takisto aj prepracovaný hamronogram cvičenia, kopec motivácie a veľ ďalšieho. Začni pracovať na svojej premene s nami aj ty a pridaj sa do výzvy:

chcem schudnúť
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.