Nátierky sú výborné či už na raňajky, alebo večeru. Klasickú vajíčkovú pozná každý. Ja som nahradila maslo sterilizovanou fazuľou. Chuťovo zaujímavé a hlavne som ušetrila tuky.
Ako na to?
1
Fazuľu vložíme do mixéra a spolu s lyžicou kyslej smotany rozmixujeme. Ak sa nám zdá konzistencia veľmi hustá, môžeme pridať trošku vody.
2
Uvarené vajíčka nastrúhame na jemnom strúhadle do misky.
3
Pridáme fazuľovú zmes.
4
Paradajky zbavíme dužiny a nakrájame na malé kocky. Pridáme do misky.
5
Ochutíme horčicou, soľou a čiernym korením.
6
Nakoniec pridáme nakrájanú pažítku a všetko spolu premiešame.
7
Podávame na celozrnnom alebo domácom chlebíku.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez chlebíka):
15 kcal
441 kJ
T:
4 g
B:
7 g
S:
10 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊!
Viac inšpirácií napríklad aj na chutné nátierky nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.