Čo budeme potrebovať do menšieho plechu?
- 7 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 3 PL kokosu
- 4 vajcia
- 6 PL trstinového cukru (príp. kokosového)
- 2 PL kakaa
- 1 PL kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 1/8 šálky vody
- 2 broskyne alebo iné ovocie podľa chuti
Ako budeme postupovať?
1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom. Zmiešame múku, kokos, kypriaci prášok a kakao.
2. Sypkú zmes postupne pridávame k žĺtkovej a riedime vodou. Potom celú zmes jemne stierkou primiešame k bielkom, aby nám ostalo jemné nadýchané cesto.
3. Vylejeme do zapekacej formy alebo menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a ozdobíme kúskami ovocia. Pečieme na 180°C asi 40 minút.
Ďalšie tipy na skvelé koláčiky:
Čoko-cviklový koláčik
Svieža ovocná bubanina
Bezlepková kakaová bábovka
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)