
Ak máš chuť na ľahký, svieži a jednoduchý koláč, ktorý zvládneš pripraviť aj v nabitom dni, tento tvarohový koláč s bazovým sirupom bude pre teba ideálny. Je sladký tak akurát, plný bielkovín a vôňa, ktorá sa ti bude šíriť kuchyňou, je čisté leto.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 180 °C a pripravíme si tortovú formu s priemerom 18 cm – vyložíme ju papierom na pečenie.
2
Vo väčšej sklenenej mise si vymiešame spolu tvaroh, vajcia, sirup, cukor, puding a sušenú kôru z citrónu.
3
Do zmesi vmiešame ešte prášok do pečenia a štipku soli.
4
Zmes vylejeme do formy na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 43 - 45 minút. Pozor, aby koláč nebol v rúre príliš vysoko, lebo vrch môže rýchlo prihorieť a vnútri bude surový. Treba ho dať niekde do stredu a naozaj dôkladne piecť.
5
Po upečení ho necháme naozaj poriadne vychladnúť predtým, než ho začneme krájať (aby sa nám nepotrhal).
TIP1: Sirup viete použiť podľa vlastných preferencií, určite by to napr. super chutilo aj s javorovým sirupom a možno čokoládovým pudingom.
TIP2: Cesto je možné spraviť aj spôsobom, že vyšľaháme žĺtka s cukrom a sirupom do bledej peny, primiešame puding, tvarohy, prášok do pečenia, kôru a na záver veľmi jemne vmišame vyšľahaný sneh z bielkov. Takéto cesto bude nadýchanejšie, ale aj krehkejšie a náchylnejšie na popraskanie.

Prajem ti dobrú chuť!
Nemáš čas, no chceš byť fit? 💪
Pridaj sa k programu FIT in 15 min a cvič s nami každý deň len 15 minút – rýchlo, efektívne a z pohodlia domova!
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot