Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Nadýchaná dvojfarebná bábovka: tip na sladký dezert aj chutné raňajky

Bábovka je klasika, ktorá u nás doma nikdy nesklame. Na raňajky? Mňam. Na desiatu? Super! Ku kávičke? Tak to hádam nemusím ani popisovať. :-) Táto je nevšedná vďaka dvom farbám, ktoré v sebe ukrýva. Vždy to ocenia hlavne deti. Inšpiruj sa aj ty. :-)

Doba prípravy: 20 minút príprava + 25 minút pečenie

Čo budeme potrebovať na cca 16 ks?


  • 6 vajíčok

  • morskú/himalájsku soľ

  • 5 lyžíc trstinového cukru

  • 1 vanilkový lusk

  • 5 lyžíc hladkej špaldovej múky

  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov (12 g)

  • 2 lyžice BIO pudingového prášku (napr. jahodový)


Ako budeme postupovať?

1. Biela spolu so štipkou soli vyšľaháme na hustý sneh.
2. V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilkou do penista.
3. Do múky vmiešame kypriaci prášok.
4. Do žĺtkovej zmesi vmiešame vareškou alebo mixérom pri nízkych otáčkach múku s kypriacim práškom. Ak by bola zmes príliš hustá, primiešame 2 lyžice vody.
5. Sneh vmiešame vareškou do žĺtkovej zmesi.
6. 2/3 cesta vlejeme do formy na bábovku.
7. 1/3 zmiešame s pudingovým práškom a prilejeme do formy tiež.
8. Pečieme pri 20-25 min (podľa typu rúry) pri 180°C.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 40 g):

















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkovinyVláknina
367 kJ
87 kcal
 2 g 12 g4 g0,5 g
 
najlepsia babovka
Dobrú chuť :-)
 
Chutné a výživné tipy na raňajky, ale aj ostatné časti dňa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
zdravé recepty
 
Ďalší týždeň môžeš svoju formu na bábovku naplniť takýmito receptami:
Jablkovo-orechová bábovka
Bábovka z ovsených vločiek
Tekvicová bábovka s brusnicami
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.