Doba prípravy: 20 minút príprava + 25 minút pečenie
Čo budeme potrebovať na cca 16 ks?
- 6 vajíčok
- morskú/himalájsku soľ
- 5 lyžíc trstinového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 5 lyžíc hladkej špaldovej múky
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov (12 g)
- 2 lyžice BIO pudingového prášku (napr. jahodový)
Ako budeme postupovať?
2. V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom a vanilkou do penista.
3. Do múky vmiešame kypriaci prášok.
4. Do žĺtkovej zmesi vmiešame vareškou alebo mixérom pri nízkych otáčkach múku s kypriacim práškom. Ak by bola zmes príliš hustá, primiešame 2 lyžice vody.
5. Sneh vmiešame vareškou do žĺtkovej zmesi.
6. 2/3 cesta vlejeme do formy na bábovku.
7. 1/3 zmiešame s pudingovým práškom a prilejeme do formy tiež.
8. Pečieme pri 20-25 min (podľa typu rúry) pri 180°C.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 40 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
367 kJ 87 kcal | 2 g | 12 g | 4 g | 0,5 g |
Chutné a výživné tipy na raňajky, ale aj ostatné časti dňa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Ďalší týždeň môžeš svoju formu na bábovku naplniť takýmito receptami:
Jablkovo-orechová bábovka
Bábovka z ovsených vločiek
Tekvicová bábovka s brusnicami
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)