Využi plody jesene a priprav si toto hrejivé štipľavé karí. Cviklu a mrkvu odporúčam pripraviť deň vopred, potom ti samotná príprava jedla nezaberie viac ako 30 minút. Ako prílohu servírujeme ryžu, no výborné by boli aj pšeno či bulgur.
Ako na to?
1
Cviklu a mrkvu je dobré pripraviť si deň vopred. Aspoň cviklu, pretože tá sa varí trošku dlhšie. V šupke ju uvaríme v slanej vode domäkka, podľa veľkosti to trvá približne 45 – 60 minút. Mrkvu tiež varíme v šupke v slanej vode približne 10 minút. Potom obe zeleniny ošúpeme a nakrájame na kocky.
2
Uvaríme si naturálnu ryžu v osolenej vode ako prílohu. Prípadne nahradíme niečím iným.
3
Medzitým si na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
4
Pridáme korenie karí a nastrúhaný zázvor (alebo feferónky) a ešte chvíľku restujeme.
5
Potom pridáme nakrájanú cviklu a mrkvu a precedený cícer. Prilejeme kokosové mlieko, podlejeme vodou podľa potreby. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky.
6
Povaríme 5 – 10 minút. A môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
426 kcal
1793 kJ
T:
6 g
B:
11 g
S:
79 g
V:
12 g
Dobrú chuť 😊.
Dopraj svojmu telu nielen výborné a zdravé jedlo, ale tiež pohyb, ktorý dá tvojmu telu zabrať.
A vieš o tom, že na teba v našom e-shope čaká aj naša novinka? Neboj sa zapotiť a dať si do tela.
Som mama a v našej štvorčlennej rodine sme dvaja bezlepkoví, takže kreativita vo varení mi nechýba. Tvorím recepty, ktoré sú chutné, zdravé a zaujímavé pre deti aj dospelých 😊. Vymýšľam bezlepkové a zdravé varianty obľúbených jedál tak, že nikto nezistí rozdiel.