Príprava skvelého predjedla na rodinné stretnutia alebo sviatočné dni nemusí byť zložitá a tieto brusnicové mini bagetky sú dokonalým príkladom. Ideálne na malé alebo veľké stretnutia, je to rýchle, jednoduché a chutné – perfektná zmes sladkého a slaného. Brusnice patria medzi chute, ktoré si výhradne nechávam na zimné mesiace. Brusnicová omáčka sa vynikajúco hodí k množstvu jedál kvôli svojej lahodnej sladkokyslej chuti.
Ako na to?
1
Brusnicovú omáčku si môžeme pripraviť vopred, aby sme mini bagetky mohli podávať hneď. Do hrnca si dáme brusnice, pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru, soľ, jablká a škoricu.
2
Omáčku privedieme do varu a za občasného miešania varíme 10-15 minút alebo kým nezhustne.
3
Nakoniec ju ochutíme medom. Sladkokyslosť si upravíme podľa vlastnej chuti.
4
Nakoniec môžeme omáčku jemne rozmixovať. Ja som v nej nechala jemné hrudky, no môžete si ju rozmixovať dohladka alebo nechať len tak.
5
Do smotanového syra si pridáme kôru z polovice pomaranča. Nakrájané bagetky si potrieme olivovým olejom, natrieme na ne smotanový syr a na to navrstvíme brusnicovú omáčku.
Tip č. 1: Bagetky môžete servírovať s čerstvými bylinkami, ja som použila najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
Tip č. 2: Bagetky si môžeme tiež zapiecť. Natrieme ich olivovým olejom a krátko v rúre nachrumkavo zapečieme cca pri 200 ˚C.
Veríme, že recept inšpiroval a vyskúšaš ho. Ak sa ti podarí, nezabudni ho odfotiť a pochváliť sa výsledkom napr. aj na Istagrame, kde nás môžeš označiť aj hashtagom #fitshakerfamily. Potešíme sa :-).
A ak hľadáš tipy na darčeky a chceš potešiť nejakú fit kočku. Odporúčame nahliadnuť aj do nášho e-shopu. Máme v ňom kopec noviniek. Navyše, počas decembra k objednávkam nad 40 € pribalíme aj darček v podobe taštičky. A aby toho nebolo málo, z každej objednávky urobenej v decembri venujeme 1 € na pomoc Tamarke:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz