Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Mini bagetky s brusnicovou omáčkou: tip na pohostenie či predjedlo

20 min
NaN
pohostenie na silvestra

Potrebujeme: 

  • Na brusnicovú omáčku:
  • 200 g zaváraných brusníc alebo sušených
  • šťava z jedného pomaranča
  • kôra z ½ pomaranča
  • štipku soli
  • 1 jablko očistené a nakrájané na kocky
  • 1 čajovú lyžičku škorice (alebo podľa vlastnej chuti)
  • 3 lyžice medu (alebo podľa vlastnej chute)
  • Na bagetky:
  • 250 g smotanového syra (ja som použila ricottu, môžeme nahradiť Lučinou, skyrom, žervé)
  • kôru z ½ pomaranča
  • 1 väčšiu celozrnnú bagetu nakrájanú na kolieska
  • 2-3 lyžice olivového oleja
pohostenie na silvestra

Príprava skvelého predjedla na rodinné stretnutia alebo sviatočné dni nemusí byť zložitá a tieto brusnicové mini bagetky sú dokonalým príkladom. Ideálne na malé alebo veľké stretnutia, je to rýchle, jednoduché a chutné – perfektná zmes sladkého a slaného. Brusnice patria medzi chute, ktoré si výhradne nechávam na zimné mesiace. Brusnicová omáčka sa vynikajúco hodí k množstvu jedál kvôli svojej lahodnej sladkokyslej chuti.

Ako na to?

1

Brusnicovú omáčku si môžeme pripraviť vopred, aby sme mini bagetky mohli podávať hneď. Do hrnca si dáme brusnice, pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru, soľ, jablká a škoricu.

2

Omáčku privedieme do varu a za občasného miešania varíme 10-15 minút alebo kým nezhustne.

3

Nakoniec ju ochutíme medom. Sladkokyslosť si upravíme podľa vlastnej chuti.

4

Nakoniec môžeme omáčku jemne rozmixovať. Ja som v nej nechala jemné hrudky, no môžete si ju rozmixovať dohladka alebo nechať len tak.

5

Do smotanového syra si pridáme kôru z polovice pomaranča. Nakrájané bagetky si potrieme olivovým olejom, natrieme na ne smotanový syr a na to navrstvíme brusnicovú omáčku.

Tip č. 1: Bagetky môžete servírovať s čerstvými bylinkami, ja som použila najemno nakrájanú petržlenovú vňať.

Tip č. 2: Bagetky si môžeme tiež zapiecť. Natrieme ich olivovým olejom a krátko v rúre nachrumkavo zapečieme cca pri 200 ˚C.

brusnicova omacka

Veríme, že recept inšpiroval a vyskúšaš ho. Ak sa ti podarí, nezabudni ho odfotiť a pochváliť sa výsledkom napr. aj na Istagrame, kde nás môžeš označiť aj hashtagom #fitshakerfamily. Potešíme sa :-).

A ak hľadáš tipy na darčeky a chceš potešiť nejakú fit kočku. Odporúčame nahliadnuť aj do nášho e-shopu. Máme v ňom kopec noviniek. Navyše, počas decembra k objednávkam nad 40 € pribalíme aj darček v podobe taštičky. A aby toho nebolo málo, z každej objednávky urobenej v decembri venujeme 1 € na pomoc Tamarke:

fitshaker eshop
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.