Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekané bagetky s brokolicou a tvarohom

30 min
2 porcie
zapekané bagetky

Potrebujeme: 

  • 1 hlávku brokolice nakrájanej na menšie kúsky
  • 6 lyžíc olivového oleja alebo podľa potreby
  • morskú/himalájsku soľ
  • grilovacie korenie
  • bagetu nakrájanú na plátky
  • 1 a ½ šálky tvarohu Lučina alebo ricotty, žervé
  • ½ lyžičky citrónovej kôry alebo podľa chuti
  • bylinky: petržlen, bazalka, pažítka (množstvo podľa chuti, prípadne môžete vynechať)
  • 1 polievkovú lyžicu domáceho medu
  • drvené vločky červenej papriky alebo čili
zapekané bagetky

Nachrumkavo pečená brokolica dokazuje, že funguje rovnako dobre ako predjedlo aj príloha.

Stalo sa ti niekedy, že hľadáš v chladničke, čo máš k dispozícii na prípravu večere? U mňa sa to deje dosť často. Najmä od pandémie COVID-19, keď sa snažím obmedziť návštevy obchodu s potravinami. Tento týždeň som teda mala v chladničke malú brokolicu a rozhodla som sa pripraviť naše obľúbené zapekané toasty alebo bagetky. Tento recept je jednoduchý, chutný, zdravý a uspokojujúci.

Ako budeme postupovať?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.

2

Najprv si dáme piecť brokolicu, ktorú si pokvapkáme olivovým olejom a ochutíme soľou a obľúbeným grilovacím korením. Pečieme 15-20 minút.

3

Na druhý pekáč si naukladáme nakrájanú bagetu, ktorú natrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre nachrumkavo, mne to trvalo 5 minút.

4

Medzitým si pripravíme tvaroh, do ktorého pridáme citrónovú kôru a bylinky.

5

Na upečenú bagetu natrieme tvaroh, poukladáme upečenú brokolicu a servírujeme teplé poliate medom a posypané vločkami čili.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

752 kcal

3158 kJ

T:

49 g

B:

18 g

S:

57 g

V:

8 g

zapekané bagety
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.