Nachrumkavo pečená brokolica dokazuje, že funguje rovnako dobre ako predjedlo aj príloha.
Stalo sa ti niekedy, že hľadáš v chladničke, čo máš k dispozícii na prípravu večere? U mňa sa to deje dosť často. Najmä od pandémie COVID-19, keď sa snažím obmedziť návštevy obchodu s potravinami. Tento týždeň som teda mala v chladničke malú brokolicu a rozhodla som sa pripraviť naše obľúbené zapekané toasty alebo bagetky. Tento recept je jednoduchý, chutný, zdravý a uspokojujúci.
Ako budeme postupovať?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.
2
Najprv si dáme piecť brokolicu, ktorú si pokvapkáme olivovým olejom a ochutíme soľou a obľúbeným grilovacím korením. Pečieme 15-20 minút.
3
Na druhý pekáč si naukladáme nakrájanú bagetu, ktorú natrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre nachrumkavo, mne to trvalo 5 minút.
4
Medzitým si pripravíme tvaroh, do ktorého pridáme citrónovú kôru a bylinky.
5
Na upečenú bagetu natrieme tvaroh, poukladáme upečenú brokolicu a servírujeme teplé poliate medom a posypané vločkami čili.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
752 kcal
3158 kJ
T:
49 g
B:
18 g
S:
57 g
V:
8 g
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz