Pohostenie pre návštevu je vždy výzva. Chlebíčky už sú klasika. Ale čo tak popustiť uzdu fantázii a pripraviť niečo jednoduché a napriek tomu zaujímavé? Tieto papriky môžeme nachystať aj deň vopred a nebudeme v zhone pred príchodom návštevy. Možno ich naplniť aj plnkou, ktorú si vymyslíme sami. Odporúčam však vždy pridať maslo ako základ, aby plnka pekne stuhla a mohli sme ju krájať. A ak sa plnené papriky zvýšia, výborné sú aj druhý deň na raňajky.
Ako na to?
1
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a vložíme do misky.
2
Pridáme Lučinu a nadrobno nakrájanú šunku s pažítkou.
3
Ochutíme soľou a všetko spolu dobre premiešame.
4
Z paprík orežeme vrch so stopkou a opatrne vyrežeme semienka.
5
Každú papriku čajovou lyžičkou naplníme.
6
Takto pripravené papriky vložíme do chladničky a chladíme cca 30 minút.
7
Keď sú papriky vychladené, nakrájame ich na kolieska a podávame s domácim chlebom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez chleba):
271 kcal
1139 kJ
T:
25 g
B:
6 g
S:
5 g
V:
2 g
Verím, že si ty aj návšteva pochutíte :-)!
Kapitolu s receptami pre návštevy, ale aj mnoho ďalšej inšpirácie načerpáš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.