Sezóna jahôd je v plnom prúde a „cheesecaky sa nosia“, ale čo takto skúsiť ľahkú verziu s pudingom? Táto čokoládovo-vanilková torta s jahodami alias puding cake poteší nejeden mlsný jazýček, a to všetko v zdravom jarnom šate.
Ako na to?
1
V miske zmiešame všetky ingrediencie na korpus (okrem džemu) a vymiesime z toho cesto.
2
Dáme hriať rúru na 175 °C a medzitým ako sa bude nahrievať, vtesnáme cesto pomocou rúk rovnomerne dospodu tortovej formy o priemere 22 cm a taktiež cca 2 cm nad okraj.
3
Korpus dáme piecť na 30 minút.
4
Zatiaľ čo sa pečie korpus, v hrnci zohrejeme 250 ml mlieka s cukrom a vo zvyšných 50 ml mlieka si rozmiešame čokoládový puding.
5
Keď mlieko začne vrieť, pomaly do neho prilievame pudingovú hmotu a miešame až pokiaľ nám z toho zhustne krém. Na konci do pudingu pridáme nasekanú mätu.
6
To isté urobíme s vanilkovým pudingom – avšak bez mäty.
7
Keď máme korpus hotový, napicháme ho vidličkou, potrieme jahodovým džemom, dáme jednu vrstvu čokoládového pudingu, počkáme pokiaľ trošku vychladne a pridáme druhú vrstvu vanilkového pudingu.
8
Všetko to dáme schladiť, ideálne na noc. Na druhý deň ozdobíme jahodami, ktorými nešetríme.
Prajem príjemné maškrtenie! :-)
Viac takýchto úžasných sladkých receptov, ale aj ďalších iných napr. na raňajky, obedy či večere nájdeš v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Ak rada maškrtíš, vyskúšaj aj tieto zdravšie verzie koláčov:
Nepečená kakaová dobrota s drobným ovocím
Makovo-slivkový koláč s mandľovou posýpkou
Kokosovo-ananásový koláč s tvarohom
Volám sa Domi. Ak by som sa mala v skratke opísať, som malé žieňa s veľkým apetítom ako do života tak aj do jedla. Milujem ľudí, zvieratá, prírodu a rada cestujem. Taktiež som Jumping trénerkou v Bratislave a na svojej ceste za zdravím a fit postavou som pochopila dve veci. Žena musí byť spokojná hlavne zvnútra, aby mohla byt spokojná navonok a po druhé, maškrtiť sa dá aj zdravo. Som asi tretí rok na rastlinnej strave a rada Vám ukážem, že to nie je len o šaláte. :-) Nájdete ma na IG: @svetbaj_mi