Nepečený kakaový zákusok s malinami a čučoriedkami, navyše úplne bez múky

Vynikajúca maškrta bez múky, v ktorej avšak nájdeš samé skvelé prísady. Maliny, čučoriedky, mandle, kvalitné kakao, kokosový olej a domáci med dohromady chutia úžasne, navyše tento kakaový zákusok je aj dosť sýty, stačí ti len malý kúsok. A aj keď sú vianočné a veľkonočné sviatky už dávno za nami, určite by sa nikto takejto dobrote na stole nepohneval.

Doba prípravy: 10 minút + 30-40 minút chladenia

Čo budeme potrebovať na cca 10 porcií?

  • 100 g kvalitného masla
  • 150 g kokosového oleja
  • 100 g bio kakaa
  • 5-6 lyžíc domáceho medu
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • 2 hrste nasekaných mandlí alebo lúpaných krájaných mandlí
  • 1 hrsť nasekaných kakaových bôbov (nemusí)
  • 100 g malín, čučoriedok

Ako budeme postupovať?

1. Formu o rozmere 25 x 11,5 cm vystelieme papierom na pečenie. Ak by sme ho tam nedali, koláč by sa na formu nalepil.

2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, kokosový olej.

3. Potom pridáme kakao, med, štipku soli, nasekané mandle a kakaové bôby.

4. Všetko spolu poriadne premiešame a nalejeme do formy.

5. Môžeme buď ihneď ozdobiť vrch ovocím, alebo trošku počkať, kým zmes jemne stuhne a až potom pridať ovocie. Rozdiel bude len v tom, že pri redšej zmesti klesne ovocie viac nadol.

6. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 30-40 minút.

7. Pri podávaní môžeme dezert posypať kakaom alebo ozdobiť čerstvým (príp. lyofizovaným) ovocím.

 

Tip: Ak použijeme polovičné množstvo medu, môžme dať malý kúsok aj deťom od 2 rokov.

nepečený koláč

 

kakaový zákusok

 

nepečený zákusok

 

koláč bez múky

Prajem príjemné maškrtenie! :-)

 

Viac vynikajúcich receptov aj na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:

zdravé recepty

 

Chcete si doma pochutnať na koláčoch celá rodina? Toto sú dobroty, ktoré sú vhodné už pre malé deti:

Jednoduchá orechová bábovka, vhodná aj ako dezert ku káve, či napr. na sladké raňajky

Vynikajúci mrkvovo-banánový koláč vhodný na všetky príležitosti

Famózny banánový cheesecake

Kokosovo-ananásový koláč s tvarohom, už aj pre deti od 1,5 roka

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 24/05/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéFitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVegetariánskeVianočné   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre