Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program MEGA dobrý banánový chlieb: tip na zdravé raňajky aj pre veganov, celiatikov, či deti?

MEGA dobrý banánový chlieb: tip na zdravé raňajky aj pre veganov, celiatikov, či deti

Vytlačiť

Patríš do skupiny veganov, celiatikov alebo ľudí, ktorí trpia intoleranciou na laktózu? Ak áno, tento chutný a zdravý recept je určený priamo pre teba! Tvoj deň môžeš odštartovať kvalitnými raňajkami, ktoré ti dodajú kopec energie na celé dopoludnie. Stačí, ak budeš postupovať podľa môjho receptu a o pol hodinku máš na stole banánový chlieb pre veganov, ktorý ti vyčarí úsmev na perách. Poďme sa pustiť do prípravy! :-)

Doba prípravy: cca 50 minút

Čo budeme potrebovať na cca 16 ks?

  • 60 g trstinového cukru
  • 50 g ovsených vločiek (nepomixovaných, ak si celiatik použi bezlepkové)
  • 200 g špaldovej múky hladkej (ak si celiatik, použi bezlepkovú múku, napr. Promix Uni)
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • 3 veľké banány
  • 60 ml kokosového oleja
  • 60 ml rastlinného mlieka (ak nemáš intoleranciu na laktózu, použi kravské mlieko)
  • kvalitné maslo na vymastenie formy
  • strúhaný kokos na vysypanie formy
  • 1-2 pomaranče

Ako budeme postupovať?

1. Všetky sypké suroviny zmiešame v jednej mise.

2. Do druhej misy pridáme popučený banán, olej a mlieko a poriadne premiešame vareškou alebo metličkou.

3. Sypké suroviny po lyžiciach primiešavame do tekutej zmesi. Malo by vzniknúť husté cesto.

4. Pripravené cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na biskupský chlieb.

5. Na vrch môžeme poukladať na mesiačiky rozobratý pomaranč. (môžeme aj vynechať a nahradiť niektorým z tipov)

6. Necháme piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165 až 170°C po dobu cca 35 až 40 minút.

7. Po upečení necháme banánový chlieb vychladnúť a môžeme ho nakrájať a podávať.

 

Tip č.1: Do cesta pridáme nasekané lieskové orechy alebo kúsky kvalitnej horkej čokolády min.70%.

Tip č.2: Vychladnutý chlieb polejeme čokoládovou polevou pripravenú z kvalitnej horkej čokolády min.70 % a posypeme na jemno nastrúhanou kôrou z chemicky neošetreného citróna.

Tip č.3: Plátok banánového chleba podávame s lyžicou gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany.

ranajky

 

zdrave ranajky

 

bananovy chlieb

 

co na ranajky

Prajem ti dobrú chuť a krásny štart do nového dňa! :-)

 

Skvelé inšpirácie na raňajky načerpáš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

fitness recepty

 

Vychutnaj si aj takéto sladké raňajky:

Viac ako 10 sladkých chlebíkov na raňajky pre všetkých

Rýchly arašidový koláč s ovocím, ktorý si môžeš dopriať aj na desiatu

Bábovka z ovsených vločiek, perfektná aj pre hostí

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 09/07/2018 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéDesiataFitness dezertyPečivoRaňajkyReceptyVegan   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre

Vyhľadávanie

Nové cvičebné videá!

Nové cvičebné videá!
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.