Asi každá gazdinka obľubuje rýchle koláče, kde stačí zmiešať ingrediencie v jednej miske a je to. Presne takýto bude dnešný recept a nebudú to muffiny. Koláč je trošku netradičný, nakoľko do cesta použijeme arašidové maslo a olej. Ak si si toto orieškové maslo doteraz dávala len za lyžicu na raňajkovú kašu, vedz, že si práve objavila ďalší skvelý spôsob jeho využitia. Tento fantastický koláč z arašidového masla a hrušky si môžeš dopriať pokojne aj na raňajky, no rovnako skvelo sa hodí aj pre návštevy.
Ako na to?
1
V miske vyšľaháme vajíčka a trstinový cukor do peny.
2
Pridáme teplé mlieko, arašidový olej a arašidové maslo a ďalej miešame.
3
Keď sa spoja tekuté suroviny, pridáme k nim špaldovú múku a kypriaci prášok.
4
Hrušky ošúpeme, nastrúhame a jemne zamiešame do cesta.
5
Cesto vylejeme na plech o rozmere 36 x 26 cm, ktorý môžeme pokvapkať arašidovým alebo iným olejom aby cesto neprihorelo.
6
Koláč pečieme 20 minút pri 180 °C.
7
Keď vychladne, jemne koláč posypeme práškovým trstinovým cukrom.
Tip: Namiesto hrušiek môžeme do koláča primiešať jablká, alebo kombináciu jabĺk a hrušiek, prípadne namiesto nich skúsiť iné ovocie. Chutí skvele napríklad aj s čučoriedkami.
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Kopec ďalších zdravých sladkostí nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov