Z mojich skúseností nie je najlepšie pripravovať bábovku v silikónovej či kovovej forme. Aj pri pokuse o tento recept ma tieto formy sklamali. Nakoniec sa mi bábovka vydarila vo forme z uhlíkovej ocele s nepriľňavým povrchom. Ingrediencie použité v recepte sú dostupné úplne pre každého, príprava zaberie zhruba 5-10 minút, o ostatné sa postará rúra. Po hodine máš na stole chutné víkendové raňajky, či dokonalý zdravý dezert. Navyše, v bábovke nie je použitá múka, ale pomleté ovsené vločky. Vysoký obsah vlákniny sa postará o podporu metabolizmu a trávenia, poskytne veľa energie a vynikajúco zasýti. Ochutnaj ju tiež. ;-)
Ako na to?
1
Ovsené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múku.
2
V miske ich zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami.
3
Cesto vylejeme do štandardnej maslom vymastenej bábovkovej formy.
4
Bábovku pečieme 50 až 55 minút pri 150°C dozlatista.
TIP: Po dopečení môžeme bábovku poliať čokoládou prípadne iným obľúbeným krémom. V takom prípade však už nebude pre deti od 1 roka.
Výživové hodnoty na 1 porciu (2 ks - cca 100 g):
134 kcal
562 kJ
T:
4 g
B:
4 g
S:
19 g
V:
2 g
Nech ti chutí! :-)
Ďalšie skvelé inšpirácie na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz