Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Bábovka z ovsených vločiek: chutný dezert aj zdravé raňajky

60 min
8 porcií
bábovka s ovsených vločiek

Potrebujeme: 

  • 3 šálky pomletých ovsených vločiek
  • 2 vajíčka
  • 3 lyžice domáceho medu
  • pyré z jedného jablka
  • 180 g bieleho jogurtu (napr. gréckeho)
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 1 kypriaci prášok
  • kôra z jedného citróna
  • Voliteľné prísady:
  • sušené hrozienka
  • orechy
  • kúsky tmavej čokolády
bábovka s ovsených vločiek

Z mojich skúseností nie je najlepšie pripravovať bábovku v silikónovej či kovovej forme. Aj pri pokuse o tento recept ma tieto formy sklamali. Nakoniec sa mi bábovka vydarila vo forme z uhlíkovej ocele s nepriľňavým povrchom. Ingrediencie použité v recepte sú dostupné úplne pre každého, príprava zaberie zhruba 5-10 minút, o ostatné sa postará rúra. Po hodine máš na stole chutné víkendové raňajky, či dokonalý zdravý dezert. Navyše, v bábovke nie je použitá múka, ale pomleté ovsené vločky. Vysoký obsah vlákniny sa postará o podporu metabolizmu a trávenia, poskytne veľa energie a vynikajúco zasýti. Ochutnaj ju tiež. ;-)

Ako na to?

1

Ovsené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múku.

2

V miske ich zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami.

3

Cesto vylejeme do štandardnej maslom vymastenej bábovkovej formy.

4

Bábovku pečieme 50 až 55 minút pri 150°C dozlatista.

TIP: Po dopečení môžeme bábovku poliať čokoládou prípadne iným obľúbeným krémom. V takom prípade však už nebude pre deti od 1 roka.

Výživové hodnoty na 1 porciu (2 ks - cca 100 g):

134 kcal

562 kJ

T:

4 g

B:

4 g

S:

19 g

V:

2 g

babovka
babovka recept
recept na babovku

Nech ti chutí! :-)

Ďalšie skvelé inšpirácie na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:

fit recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.