Posledná šanca na pesto z medvedieho cesnaku

Jeden z najväčších zázrakov jari – medvedí cesnak. Je účinným liekom pre naše telo, ale aj skvelým pokrmom, ktorý ozvláštni náš jedálniček. Keď sa vydáš na prechádzku do lesa, poobzeraj sa po ňom. Výrazne vonia po cesnaku (takto ho odlíšiš od jedovatej konvalinky) a je špecifický svojimi zázračnými vlastnosťami. Tvoj organizmus sa ti poďakuje. A ty si z neho môžeš vyrobiť fantastické pesto a uschovať si ho aj na obdobie, kedy sa k nemu už nemáš šancu dostať. 

Priprav si pesto a zasterilizuj ho na ďalšie mesiace. Prečo by si to mala spraviť? Táto bylinka má blahodarné účinky na náš tráviaci systém, pomáha pri žalúdočných ťažkostiach a je skvelým spoločníkom pri očiste celého tela. Znižuje krvný tlak aj vysoký cholesterol. Pomáha pri ochoreniach dýchacieho systému, zlepšuje imunitu a má výborné antibakteriálne účinky. Presvedčili sme ťa? Tak si poďme spoločne pripraviť zelený zázrak, ktorý zregeneruje tvoje telo. :)

Čo budeme potrebovať?

  • 0,5 kg listov medvedieho cesnaku
  • 1 dcl kvalitného oleja (ja som použila olivový)
  • 8 dkg orechov (podľa tvojej chuti)
  • himalájsku soľ
  • 1-3 strúčiky cesnaku

Ako budeme postupovať?

1. Listy medvedieho cesnaku si poriadne umyjeme a rozmixujeme v kuchynskom robote. Pridáme olej, orechy, cesnak a soľ.

2. Podávať môžeme hneď. Ak by sme si chceli pesto odložiť na neskôr, či už počas zimných mesiacov alebo len o pár týždňov, je dobré ho zasterilizovať.

fitshaker_blog_pesto_z_medvedieho_cesnaku

fitshaker_blog_pesto_z_medvedieho_cesnaku1

fitshaker_blog_pesto_z_medvedieho_cesnaku2

fitshaker_blog_pesto_z_medvedieho_cesnaku3

A je to! Hotové pesto je úžasné do cestovín, či na domáci chlebík namiesto masla. A kam ho používaš ty? :)

 

Ďalšie články so zázračnými rastlinkami:

Všetko, čo ste chceli vedieť o žihľave

Zelené smoothie – elixír zdravia

Pridaj si do jedla tento lístok. Má neuveriteľné účinky!

Patrícia Čeľovská

Článok bol pridaný dňa 08/05/2015 a zaradený do kategórie: RAW surová stravaRecepty   |   Autor: Patrícia Čeľovská

Komentáre