Vynikajúce ryžové rezance s cuketovým pestom vhodné aj pre bezlepkáčov!

Myslím si, že každá z nás, ktorá chodí v poobedňajších hodinách cvičiť, rieši otázku “Čo jesť na obed?”. Hlavne tak, aby sme podali dobrý výkon a jedlo nezaťažilo náš žalúdok. Pripravila som pre teba tento jednoduchý recept, ktorý je naozaj hotový za pár minút. Naviac ryžové rezance sú bezlepkové, takže si na nich pochutia aj tí, ktorí dodržiavajú bezlepkovú diétu :-).

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 400 g ryžových rezancov
  • 350 g cukety
  • 100 ml olivového oleja
  • 50 g slnečnicových semienok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipku himalájskej soli
  • 50 g syra Grana Padano

Ako budeme postupovať?

1. Ryžové rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu.

2. Cuketu dobre umyjeme, nakrájame na kocky a vložíme do mixéra.

3. Pridáme olej, slnečnicové semienka, ošúpaný cesnak a dochutíme soľou.

4. Všetky suroviny vymixujeme spolu do hladka a primiešame na jemno nastrúhaný syr.

5. Na panvicu kvapneme trocha olivového oleja, pridáme rezance a chvíľu ich prehrejeme.

6. Pridáme cuketové pesto, premiešame a môžeme podávať.

ryzove rezance s pestom

ryzove rezance s pestom

Dúfam, že ti tieto ryžové rezance budú chutiť rovnako ako mne! Prajem ti dobrú chuť :-).

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 250 g)

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
2046 kJ

487 kcal

23 g 23 g 8 g

 

 

Ďalšie tipy na chutné potréningové jedlá: 

Mega dobré halušky zo špaldovej múky, ktoré si môžeš dopriať aj po tréningu!

Ako vyzerá večera top fitness tréneriek? Tieto fit recepty si určite zamiluješ!

Čo na večeru? Vyskúšaj senzačné grilované kuracie prsia s kuskus šalátom

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 10/03/2017 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyRýchle obedy či večere do 20 minút   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre