Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Mäkučká domáca focaccia s mrkvou a bylinkami

25 min
6 porcií
recept focaccia

Potrebujeme: 

  • 20 g droždia
  • 100 ml vlažnej vody
  • 1 lyžičku cukru
  • 300 g špaldovej hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • rozmarín
  • tymian
recept focaccia

Žiadne vajíčka, žiadne maslo, len trochu múky, kvasnice, nastrúhaná mrkva a bylinky ti stačia, aby si si pripravila úžasne chutné a mäkučké domáce pečivo. Táto jednoduchá dobrota sa u nás ujala a vždy veľmi rýchlo zmizne. Chutí veľkým aj malým. Skvelé na pohostenie či olovrant s ovocím, so zeleninou alebo s nátierkou.

Ako na to?

1

Droždie rozpustíme v šálke s teplou vodou a pridáme čajovú lyžičku cukru. Premiešame a necháme 10 minút odstáť.

2

V miske preosejeme múku, pridáme soľ a nastrúhanú mrkvu a všetko spolu premiešame.

3

Pridáme vodu s droždím, olej a cesto vyhnetieme, kým nebude lepivé.

4

Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1-2 cm, položíme na plech pokrytý pergamenovým papierom a necháme dve hodiny odpočívať prikryté pod utierkou.

5

Keď je cesto vykysnuté, potrieme ho olivovým olejom, posypeme soľou a ochutíme vetvičkami rozmarínu/tymianu. Pečieme pri teplote 200 ˚C 20 minút alebo kým cesto nezhnedne.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

235 kcal

988 kJ

T:

6 g

B:

8 g

S:

36 g

V:

5 g

najlepsia focaccia

Nech ti chutí 😊.

Dopraj svojmu telu nielen kvalitnú a zdravú stravu ale posilni aj svoju telesnú stránku výborným cvičením a pohybom.

Práve sme spustili novoročnú výzvu 2024. Čaká na teba nielen nádielka nových tréningov, ale aj motivačné a stravovacie rozhovory s odborníkmi.

Táto výzva ťa naozaj od začiatku roka poriadne nakopne a rozpumpuje tvoju energiu. Stále sa k nám môžeš pridať aj TY a prihlásiť sa 😉.

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.