Žiadne vajíčka, žiadne maslo, len trochu múky, kvasnice, nastrúhaná mrkva a bylinky ti stačia, aby si si pripravila úžasne chutné a mäkučké domáce pečivo. Táto jednoduchá dobrota sa u nás ujala a vždy veľmi rýchlo zmizne. Chutí veľkým aj malým. Skvelé na pohostenie či olovrant s ovocím, so zeleninou alebo s nátierkou.
Ako na to?
1
Droždie rozpustíme v šálke s teplou vodou a pridáme čajovú lyžičku cukru. Premiešame a necháme 10 minút odstáť.
2
V miske preosejeme múku, pridáme soľ a nastrúhanú mrkvu a všetko spolu premiešame.
3
Pridáme vodu s droždím, olej a cesto vyhnetieme, kým nebude lepivé.
4
Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1-2 cm, položíme na plech pokrytý pergamenovým papierom a necháme dve hodiny odpočívať prikryté pod utierkou.
5
Keď je cesto vykysnuté, potrieme ho olivovým olejom, posypeme soľou a ochutíme vetvičkami rozmarínu/tymianu. Pečieme pri teplote 200 ˚C 20 minút alebo kým cesto nezhnedne.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
235 kcal
988 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
36 g
V:
5 g
Nech ti chutí 😊.
Dopraj svojmu telu nielen kvalitnú a zdravú stravu ale posilni aj svoju telesnú stránku výborným cvičením a pohybom.
Práve sme spustili novoročnú výzvu 2024. Čaká na teba nielen nádielka nových tréningov, ale aj motivačné a stravovacie rozhovory s odborníkmi.
Táto výzva ťa naozaj od začiatku roka poriadne nakopne a rozpumpuje tvoju energiu. Stále sa k nám môžeš pridať aj TY a prihlásiť sa 😉.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz