Lososová nátierka s Lučinou: fit večera aj skvelé pohostenie pre návštevy

Nátierky sú vždy vhodnou voľbou na raňajky, na desiatu/olovrant či na večeru. Lososová nátierka je nielen chutná, ale môžeme si ju dopriať aj v prípade, ak si chceme váhu upraviť alebo len udržať. Výborne zasýti a pokryje všetky chute. Dávajme však pozor pri dochucovaní. Údený losos býva často slanší, preto so soľou opatrne.

Čas prípravy: 15 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 130 g Lučiny
  • 100 g škótskeho údeného lososa (je kvalitnejší)
  • 1 lyžičku wasabi
  • 1 lyžicu kyslej smotany
  • ½ lyžičky bieleho mletého korenia
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • morskú/himalájsku soľ
  • štipku červenej papriky
  • 6 krajcov chleba na opečenie (celozrnný, kváskový alebo domáci)
  • kôpor na posypanie

Ako budeme postupovať?

1. Lučinu, lososa, wasabi a kyslú smotanu vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka.

2. Dochutíme bielym korením, citrónovou šťavou a štipkou soli.

3. Nakoniec pridáme červenú papriku a všetko spolu dôkladne zamiešame.

4. Chlieb opečieme z oboch strán na suchej panvici.

5. Nátierku natrieme na opečený chlieb, posypeme kôprom a podávame.

 

Tip: Ak chceme ušetriť kalórie a sacharidy, môžeme si nátierku natrieť na cuketu alebo inú zeleninu. Určite bude chutiť výborne.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 40 g nátierky + 60 g chlieb):

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 014 kJ

241 kcal

8 g 31 g 10 g 6 g

fit večera

 

pohostenie pre návštevy

Nech ti chutí :-)!

 

Sleduješ si pri receptoch nutričné hodnoty, aby si si mohla vyskladať jedálniček na chudnutie? V našich knihách nájdeš pri receptoch tieto údaje nechýbajú, dokonca sú recepty označené štítkami: bez lepku, s vyšším obsahom bielkovín, nízkokalorické a pod., aby sme ti to ešte viac uľahčili. Máš už doma naše knihy:

fitness strava pre ženy

 

Mohlo by ťa zaujať aj:

Zapečené špaldové tortily s nivou a olivami: tip na pohostenie pre návštevy

Syrová roláda s avokádom: tip na zdravý olovrant alebo pohostenie pre návštevu

Geniálny marinovaný losos: tip na predjedlo, pohostenie na oslavu či ako silvestrovské jednohubky

Silvestrovské jednohubky s údeným lososom a domácou wasabi majonézou

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 14/01/2021 a zaradený do kategórie: DesiataJedlá z rýbNátierkyRaňajkyReceptyRýchle obedy či večere do 20 minútVeľkonočné   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre