Doba prípravy: 40 min
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 1 cibuľu
- 2 lyžice kvalitného masla (cca 20 g)
- 250 g ryže natural
- 2 dl bieleho vína (suchého; vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- vodu podľa potreby
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 2 ks feniklu
- 300 g lososa
- čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať
- 40 g tvrdého kvalitného syra (napr. parmezán)
Ako budem postupovať?
2. Po cca 3 minútach pridáme víno a počkáme, kým sa odparí. Potom začneme postupne prilievať vodu a miešať.
3. Rizoto osolíme a okoreníme.
4. Na ďalšej panvičke na zvyšku masla opečieme fenikel nakrájaný na tenké kolieska. Nezabudneme ho posoliť a okoreniť.
5. Na tretej menšej panvičke opečieme umytého, okoreneného a osoleného lososa z oboch strán.
6. Keď je ryža mäkká, pridáme k nej fenikel a lososa nakrájaného na menšie kúsky. Do hotového rizota ešte pridáme vňatku a hneď podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 903 kJ 455 kcal | 16 g | 53 g | 23 g | 7 g |
Viac zdravých výživných receptov na obedy, večere, ale aj raňajky, dezerty či dokonca nápoje nájdeš v našich knihách:
Tu sú ďalšie nápady na chutné rizoto:
Fantastické krémové rizoto z pohánky. Tip na zdravý obed či večeru do 30 minút
Karfiolové rizoto s morčacím mäsom: tip na rýchly obed či večeru do 30 minút
Krémové cviklové rizoto s kuracím mäsom: tip na pestrý, chutný a výživný obed
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!