Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Neodolateľne dobré raňajky aj desiata: Čerešňový chia puding

15 min
2 porcie
puding  s chia a čerešňami

Potrebujeme: 

  • 500 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 lyžice medu (alebo podľa vlastnej chuti)
  • ½ šálky chia semienok
  • 180 g vykôstkovaných čerešní
  • kôru z 2 bio citrónov
  • horkú čokoláda s podielom kakaa aspoň 70% na ozdobenie
puding  s chia a čerešňami

Od ochutených kupovaných jogurtov by sme mali dať všetci ruky preč. Obsahujú veľa umelých prísad a všelijakých konzervantov, ktoré do tela nepatria. Oveľa lepšie je namiešať si doma svoj vlastný ochutený jogurt, ktorý si môžeme dať na raňajky, prípadne ako desiatu. A super je, že ako je rok dlhý, vždy si ho môžeme pripraviť inakšie aj podľa dostupnosti sezónneho ovocia. V tomto prípade som stavila na chuť čerstvých čerešní. Dopraj si čerešňový chia puding na raňajky či desiatu aj ty. ;-)

Ako na to?

1

Večer pred podávaním pripravíme jogurtový základ tak, že do jogurtu pridáme vanilku, cca 2 lyžice medu a chia semienka, zamiešame a odložíme do chladničky.

2

Vykôstkované čerešne rozmixujeme na jemné pyré, do ktorého pridáme cca 1 lyžicu medu (v prípade, že sú čerešne sladké, môžeme med vynechať, alebo naopak, pridať o 1 lyžicu viac) a citrónovú kôru.

3

Zopár čerešní si môžeme odložiť aj bokom na ozdobenie.

4

Nasleduje rozdeľovanie do 2 pohárov.

5

Na spodok dáme jogurt a na neho navrstvíme čerešňové pyré.

6

Na pyré môžeme dať čerešne na ozdobu a posypať nastrúhanou horkou čokoládou.

TIP: Puding môžeme podávať ihneď, alebo ho dáme ešte na hodinu vychladiť do chladničky. Čerešňové pyré stuhne a jej chuť bude pripomínať ovocný nanuk.

Prajem ti príjemný štart do nového dňa! :-)

Kopec fantastických receptov na raňajky, desiate ale aj iné časti dňa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.