Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Lahodné penne v krémovej omáčke zo sušených paradajok a z ricotty

20 min
2 porcie
Penne

Potrebujeme: 

  • 200 g celozrnných cestovín
  • 140 g sušených paradajok, scedených (olej si odložte)
  • 120 g ricotty
  • 30 g pražených vlašských orechov
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • 1 lyžičku sójovej omáčky
  • 1 lyžičku červených vločiek čili alebo toľko, koľko zvládnete (nemusíte použiť vôbec)
  • 1 lyžičku sladkej mletej papriky
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 80 ml oleja zo sušených paradajok
  • 1 lyžicu kvalitného olivového oleja
  • 1 cibuľu nakrájanú na malé kocky
  • čerstvé bylinky na servírovanie
Penne

Táto krémová výdatná omáčka s ricottou a so sušenými paradajkami je plná chutí.

Omáčka z čerstvého pesta zo sušených paradajok je flexibilná a vyrobíš si ju rýchlo 😊.

Ako na to:

1

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme, pričom si odložíme 1/2 šálky vody na varenie.

2

Urobíme si pesto. Do kuchynského robota pridáme sušené paradajky, ricottu, vlašské orechy, citrónovú šťavu, sójovú omáčku, vločky čili, mletú papriku a čierne korenie.

3

Mixujeme, kým nie je pesto jemne nasekané. Pridáme olej zo sušených paradajok a spracujeme dohladka.

4

Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej na stredne vysokej teplote. Pridáme cibuľku a opečieme dozlata.

5

Pridáme pesto a na miernom ohni varíme asi 1 minútu. Len kým sa neohreje a dobre sa nespojí s cibuľkou, potom teplotu znížime.

6

Pridáme cestoviny a 1/4 vody z cestovín, miešame a pridávame ďalšiu tekutinu na varenie, kým sa cestoviny neobalia omáčkou.

7

Ochutnáme a v prípade potreby pridáme viac čierneho korenia a dosolíme.

8

Podávame s čerstvými bylinkami a s nastrúhaným syrom.

TIP: Do nevegetariánskej verzie môžete k cibuľke pridať kvalitnú šunku, slaninu alebo klobásku.

penne s ricottou

Nech ti chutí 😊!

Už 2.5. štartujeme tohtoročnú Výzvu do plaviek, ktorá bude okrem cvičenia plná užitočných rád o stravovaní a výžive.

Pridaj sa k nám a poď si plniť sen o zdravom a spokojnom JA:

Vyzva do plaviek 2023
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.