Táto krémová výdatná omáčka s ricottou a so sušenými paradajkami je plná chutí.
Omáčka z čerstvého pesta zo sušených paradajok je flexibilná a vyrobíš si ju rýchlo 😊.
Ako na to:
1
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme, pričom si odložíme 1/2 šálky vody na varenie.
2
Urobíme si pesto. Do kuchynského robota pridáme sušené paradajky, ricottu, vlašské orechy, citrónovú šťavu, sójovú omáčku, vločky čili, mletú papriku a čierne korenie.
3
Mixujeme, kým nie je pesto jemne nasekané. Pridáme olej zo sušených paradajok a spracujeme dohladka.
4
Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej na stredne vysokej teplote. Pridáme cibuľku a opečieme dozlata.
5
Pridáme pesto a na miernom ohni varíme asi 1 minútu. Len kým sa neohreje a dobre sa nespojí s cibuľkou, potom teplotu znížime.
6
Pridáme cestoviny a 1/4 vody z cestovín, miešame a pridávame ďalšiu tekutinu na varenie, kým sa cestoviny neobalia omáčkou.
7
Ochutnáme a v prípade potreby pridáme viac čierneho korenia a dosolíme.
8
Podávame s čerstvými bylinkami a s nastrúhaným syrom.
TIP: Do nevegetariánskej verzie môžete k cibuľke pridať kvalitnú šunku, slaninu alebo klobásku.
Nech ti chutí 😊!
Už 2.5. štartujeme tohtoročnú Výzvu do plaviek, ktorá bude okrem cvičenia plná užitočných rád o stravovaní a výžive.
Pridaj sa k nám a poď si plniť sen o zdravom a spokojnom JA:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz