S príchodom chladnejšieho počasia sa aj v kuchyni žiada pripraviť niečo sýtejšie, a tak si dnes pripravíme cestoviny s lososom a kozím syrom, ktoré sú výborné, naozaj sýte a, samozrejme, jednoduché na prípravu. Rýchly obed je raz-dva na svete. Verím, že ti budú chutiť 😊.
Ako na to?
1
Cestoviny uvaríme podľa návodu a medzi tým si pripravíme lososa a omáčku.
2
Lososa umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a pečieme na panvici najprv kožou dole cca 3 minúty, pridáme pár kvapiek olivového oleja a obrátime ho. Pečieme ho ešte chvíľku doružova a dáme bokom.
3
Fazuľové struky nakrájame, konce z nich odrežeme. Nakrájame aj paradajky a nasekáme jednu poriadnu hrsť petržlenovej vňate.
4
Vo väčšej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme fazuľky a 3-4 minútky restujeme.
5
Potom pridáme aj paradajky, soľ a korenie a necháme ešte 3-4 minútky na panvici. Keď paradajky pustia šťavu, pridáme aj lososa, ktorého si jemne natrháme na kúsky.
6
Primiešame uvarené cestoviny a petržlenovú vňať a odstavíme z ohňa.
7
Na konci vmiešame do cestovín kozí syr a podávame.
Tip: Kozí syr môžete úplne vynechať, ak nemáte chuť na krémové cestoviny. Stačí k zeleninke a rybe pridať na konci troška masla.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
572 kcal
2406 kJ
T:
27 g
B:
37 g
S:
40 g
V:
7 g
Dobrú chuť :-)!
Tipy na zdravé recepty nájdeš nielen v našich knihách, ale aj vo Fitness diári.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov