Tento šalát v sebe skrýva iba samé výživné a plnohodnotné ingrediencie. Je ľahký, rýchly, chutí skvelo, dokonca aj deťom, a navyše nezaťaží tvoje trávenie počas vianočných sviatkov 😊.
Ako na to?
1
Cviklu uvaríme v šupke aspoň deň vopred alebo keď máme čas. Do vody pridáme 2 lyžice octu, aby si cvikla zachovala svoju farbu. Varíme približne 1 hodinu. Keď vychladne, ošúpeme ju a nakrájame na kocky.
2
Mrkvu si ošúpeme a surovú nastrúhame na jemnom strúhadle.
3
Do misy vložíme cviklu, mrkvu, pretlačené vajíčka (uvarené natvrdo), nadrobno nakrájané kyslé uhorky, precedený a prepláchnutý hrášok.
4
Pridáme biely jogurt, soľ a čierne korenie podľa chuti.
5
Necháme odstáť v chladničke aspoň 2-3 hodinky, aby sa chute prepojili.
Dobrú chuť 😊!
Daruj inšpiráciu pod vianočný stromček v podobe zdravého varenia s našimi kuchárskymi knihami.
Som mama a v našej štvorčlennej rodine sme dvaja bezlepkoví, takže kreativita vo varení mi nechýba. Tvorím recepty, ktoré sú chutné, zdravé a zaujímavé pre deti aj dospelých 😊. Vymýšľam bezlepkové a zdravé varianty obľúbených jedál tak, že nikto nezistí rozdiel.