Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Krémová karfiolová polievka s jablkami, podávaná s hrozienkami a chrumkavými orechmi

NaN
krémová karfiolová polievka

Potrebujeme: 

  • S použitím Luli Chef Midi:
  • 1 väčšie jablko
  • 4-5 väčších ružičiek karfiolu
  • vodu alebo vývar
  • himalájsku/morskú soľ
  • čierne mleté korenie
  • 1 lyžicu masla
  • štipku škorice
  • --
  • S použitím hrnca:
  • 2 jablká
  • 1 menší karfiol
  • 2 šálky vývaru/vody
  • 2 lyžice masla
  • morskú/himalájsku soľ
  • škoricu
  • čierne mleté korenie
  • --
  • Chrumkavá posýpka:
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • hrsť hrozienok
  • hrsť vlašských orechov
  • ½ lyžičky sušeného tymianu
krémová karfiolová polievka

Táto krémová karfiolová polievka s jablkami a chrumkavou orechovo-hrozienkovou posýpkou je jednoduchá, ale chuťovo ohromujúca, hodiaca sa do chladných dní či na sviatky. Na domácej polievke milujeme to, že chuťové kombinácie sú nekonečné, dajú sa ľahko pripraviť s minimálnym množstvom prísad.

Ako na to v Luli Chefovi Midi?

Počet porcií: 2 porcie

Čas prípravy

  • 20 minút 

1

Do Luli Chefa Midi pridáme nakrájané jablko, nakrájaný karfiol, zalejeme vodou/vývarom, množstvo podľa návodu. Zapneme program Soup/Puree a varíme.

2

Medzitým si pripravíme posýpku. V panvici zohrejeme olej, pridáme hrozienka, orechy a tymian. Opekáme 5 minút alebo kým nie sú orechy chrumkavé a hrozienka skaramelizované.

3

Uvarenú polievku dochutíme soľou, korením, maslom a škoricou, podávame s chrumkavou orechovo-hrozienkovou posýpkou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

260 kcal

1095 kJ

T:

17 g

B:

4 g

S:

22 g

V:

4 g

karfiolová polievka

Návod ako na to sme pripravili aj vo forme videa 😉.

Ako na to v hrnci?

Počet porcií: 4 porcie

Čas prípravy

  • 30 minút 

1

Do hrnca dáme nakrájané jablká, na kúsky nakrájaný karfiol, zalejeme vodou/vývarom a varíme 20 – 25 minút.

2

Keď sú karfiol a jablká uvarené, rozmixujeme ich na jemný krém, pridáme maslo, ak je potrebné, pridáme vodu/vývar. Ochutíme soľou, škoricou a čiernym korením.

3

Polievku podávame s chrumkavou orechovo-hrozienkovou polevou (veľmi ju odporúčam, hodí sa k polievke).

Výživové hodnoty na 1 porciu:

109 kcal

458 kJ

T:

6 g

B:

1 g

S:

11 g

V:

2 g

lahodna karfiolova polievka

Nech ti chutí 😊.

Na Mikuláša budeme našich Premium členov obdarovávať novým e-book so 44 receptami nielen na Vianoce. Staň sa naším členom ešte dnes aj ty a tento darček pošleme aj tebe 😊.

darček pre teba
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.