Je bez mliečnych výrobkov, bez lepku, plný živín, na rastlinnej báze (vegánsky) a ideálny na pridávanie do cereálií, granoly, receptov, smoothies...
Vlašské orechy sú už dlho známe ako nutričná sila. Sú úžasným plnohodnotným jedlom nabitým zdravými omega-3 mastnými kyselinami a antioxidantmi a spájajú sa so znížením zápalu v tele a s prevenciou srdcových chorôb.
Ako na to v Luli Chef Midi?
Počet porcií: 0,5 litra
Čas prípravy
- 27 minútpríprava
1
Do Luli Chef Midi pridáme vlašské orechy, vodu a datle. Ak použijeme namiesto datlí med, ten pridáme, až keď bude mlieko hotové.
2
Zvolíme program PlantMilk a počkáme.
3
Kým prístroj pripravuje mlieko, my môžeme zatiaľ robiť niečo iné. Nie je potrebné pri tom stáť, prístroj ohlási pípnutím, že je hotovo. Potom môžeme hotové mlieko ešte precediť cez sitko.
4
Ochutíme medom, soľou, vanilkou a kakaom. Všetko spolu dobre premiešame. Najlepšie habarkou. Necháme vychladnúť. Pred podávaním premiešame.
Ako na to v mixéri?
Počet porcií: 1 liter
Čas prípravy: 10 minút + namáčanie orechov cez noc
Čas prípravy
- 10 minútpríprava
- cez nocnamáčanie orechov
1
Vlašské orechy namočíme do vody, najlepšie je nechať ich odstáť cez noc.
2
Namočené orechy scedíme a ešte raz prepláchneme vodou.
3
Do mixéra pridáme scedené vlašské orechy, vodu, vanilku, soľ, datle alebo med a kakao.
4
Mixujeme na vysokej rýchlosti približne 1 minútu (začíname na najnižšej úrovni mixovania a zvýšime na vysokú, aby sme zabránili striekaniu) alebo kým nebudú datle úplne hladké a nezostanú žiadne veľké kúsky.
5
Rozmixované mlieko precedíme cez utierku, gázu alebo nejakú látku. Poriadne všetko vyžmýkame, aby zostala len dužina.
6
Skladujeme v chladničke alebo ho hneď vychutnávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu (100 ml s použitím mixéra a medom):
579 kcal
2434 kJ
T:
39 g
B:
11 g
S:
24 g
V:
6 g
Nech ti chutí 😊!
Inak, vieš o tom, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz