Mám pre teba recept na zdravú letnú mrkvovo-cuketovú polievku s korením karí. Rýchlo a ľahko sa pripravuje a je výživná a chutná. Určite poteší, že je z jedného hrnca, čo znamená menej riadov.
Ako na to v Luli Chef Midi?
Počet porcií: 1-2 (450 - 600 ml polievky)
Čas prípravy
- 20 minút
1
Nakrájanú cuketu, mrkvu a pór spolu s korením a vňaťou dáme do Luli Chef Midi. Zalejeme potrebným množstvom vody medzi rysky Min a Max a stlačíme program Soup/Puree, ktorý za 20 minút polievku uvarí aj rozmixuje za nás.
2
Nakoniec polievku ešte osolíme a okoreníme. Na chuť môžeme pridať kúsok masla.
3
Podávame s opečeným chlebom, bylinkami, so semiačkami...
Výživové hodnoty na 1 porciu:
83 kcal
350 kJ
T:
4 g
B:
2 g
S:
9 g
V:
1 g
Ako na to v hrnci?
Počet porcií: 4-6 porcií
Čas prípravy
- 30 minút
1
Do hrnca si dáme vodu/vývar a necháme ju/ho zovrieť. Potom pridáme nakrájanú zeleninu, korenie karí, vňať. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
2
Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom a ochutíme soľou a čiernym korením. Opäť môžeme do hotovej pridať maslo.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
78 kcal
329 kJ
T:
4 g
B:
1 g
S:
8 g
V:
2 g
Nech ti chutí 😊!
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz