Isto nám dáš za pravdu, že nič nezohreje tak dobre ako polievka. Táto bude navyše špeciálna. Pripravená z gaštanov. Očarí ťa nielen svojou vôňou, ale aj výbornou chuťou. Ak by sa ti zdala hustá, pokojne ju zrieď vývarom alebo vodou.
Ako na to?
1
V hrnci rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
2
Pridáme na kocky nakrájaný batat a zalejeme zeleninovým vývarom.
3
Varíme asi 20 minút a pridáme uvarené gaštany.
4
Keď sú bataty mäkké, rozmixujeme polievku dohladka.
5
Pridáme smotanu na varenie a dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
6
Necháme ešte chvíľu prehriať.
7
Z chleba nakrájame malé kocky, ktoré dáme na plech s papierom na pečenie.
8
Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme pretlačeným cesnakom.
9
Krutóny premiešame a vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C.
10
Pečieme 10 minút s ventilátorom.
11
Do misiek alebo tanierov nalejeme polievku, posypeme krutónmi a dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
258 kcal
1085 kJ
T:
9 g
B:
5 g
S:
36 g
V:
3 g
Dobrú chuť :-)!
Var zdravo aj vďaka inšpiráciám, ktoré nájdeš v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.