Doba prípravy: 1 h
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- olivový olej
- 2 ks malej cibuľky
- 250 g šampiňónov
- morskú/himalájsku soľ
- rascu
- 1 ks údené tofu (napr. značka Lunter)
- mletú červenú papriku
- mleté čierne korenie
- 250 ml rastlinnej sójovej/ovsenej smotany (bežne dostupné napr. aj v supermarketoch Billa)
- vňať čerstvého kôpru
- 1 lyžička octu ( pre zdravšiu variantu môžeme použiť jablčný)
- zemiaky
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme šampiňóny, ktoré sme predtým nakrájali na väčšie kocky (soté) a dusíme dozmäknutia.
3. Dochutíme štipkou soli a rascou.
4. Na druhej panvičke osmažíme na oleji na kocky nakrájané tofu, pridáme červenú mletú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Smažíme, kým nie je pekne dozlatista upečené.
5. Keď je tofu hotové, pridáme ho k šampiňónom, podlejeme zmes rastlinnou smotanou, pridáme nadrobno nasekanú kôprovú vňať a dochutíme octom podľa chuti a trošku povaríme.
6. Ako prílohu podávame zemiaky varené v šupke, ktoré môžeme predvariť vo vode a dopiecť v rúre, kvôli lepšej chuti.
Tip: Skvelé to celé chutí s malými chrumkajúcimi kyslými uhorkami ;-).
Recepty s označením vegan, vegetarián, bez lepku, bez laktózy, vhodné pre deti a pod. nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:
Ani týmito receptami nič nepokazíš, či si vegán a či nie:
Orientálny brokolicový šalát s edamame a zelenými fazuľkami
"Koložvegánska" kapusta s hlivou
Cícerové kari s cuketou a jasmínovou ryžou, stačí 30 minút a hotovo
Paradajkovo-šošovicové kari, obed do 25 minút
Volám sa Domi. Ak by som sa mala v skratke opísať, som malé žieňa s veľkým apetítom ako do života tak aj do jedla. Milujem ľudí, zvieratá, prírodu a rada cestujem. Taktiež som Jumping trénerkou v Bratislave a na svojej ceste za zdravím a fit postavou som pochopila dve veci. Žena musí byť spokojná hlavne zvnútra, aby mohla byt spokojná navonok a po druhé, maškrtiť sa dá aj zdravo. Som asi tretí rok na rastlinnej strave a rada Vám ukážem, že to nie je len o šaláte. :-) Nájdete ma na IG: @svetbaj_mi