Cícerové kari s cuketou a jasmínovou ryžou: rýchly obed do 30 minút

Ak potrebuješ odľahčiť svoj jedálniček od mäsa, toto je skvelý vegan recept, ktorý ti bude zaručene chutiť. Obsahuje všetko, čo taký zdravý tanier má mať – vlákninu, živiny zo zeleniny, ale aj plnohodnotné bielkoviny či pomalé sacharidy. Najlepšie je na tom, že ho máš hotový do pol hodiny. Poď si pripraviť aj ty toto vynikajúce cícerové kari s cuketou.

Doba prípravy: cca 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 cibuľu 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie – vynecháme, ak robíme recept pre deti
  • mletú červenú papriku 
  • mletú rascu 
  • 1 cuketu 
  • 150 g cíceru (buď vopred uvareného alebo z konzervy bez vody) 
  • 250 g lúpané paradajky z konzervy 
  • 3 lyžice sójovej smotany na varenie (alebo aj klasickej, ak nie si vegan)
  • 200 g jasmínovej ryže 

Ako budeme postupovať?

1. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a na olivovom oleji opekáme dosklovita.

2. Pridáme koreniny a premiešame.

3. Potom pridáme umytú na kocky nakrájanú cuketu a cícer (ak je z konzervy, prepláchneme ho).

4. Chvíľu opekáme, potom pridáme lúpané paradajky z konzervy a varíme asi 6 minút.

5. Nakoniec pridáme na zjemnenie aj smotanu.

6. Jasmínovú ryžu pripravíme podľa návodu na obale a podávame ju ako prílohu. 

kari s cuketou

 

cuketové kari

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Viac super receptov aj pre vegánov nájdeš aj v našej najnovšej kuchárskej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3 obohatenú o tipy od trénerov a výživových poradcov:

fit recepty

 

Vyskúšaj aj:

Paradajkovo-šošovicové kari: rýchly obed do 25 minút

Šampiňónovo-tekvicové kari: vhodné aj ako omáčka na cestoviny

Sladko-pikantné kari z červenej šošovice

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 18/09/2019 a zaradený do kategórie: ReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVeganVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre