Táto nátierka je nabitá antioxidantmi, vitamínmi a zdravými tukmi. Ľahko tak do seba prijmeme cez deň dosť zeleniny. Nátierku si môžeme dať hneď ráno na raňajky alebo sa hodí aj ako desiata, zdravá večera či dokonca predjedlo.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.
2
Zeleninu si nakrájame na približne rovnaké kocky.
3
Dáme na pekáč, pridáme olivový olej, korenie, soľ a premiešame.
4
Pečieme 20 − 30 minút alebo kým nie je zelenina upečená a mäkká.
5
Upečenú zeleninu rozmixujeme na jemnú kašu, a ak je potrebné, ešte osolíme a okoreníme.
6
Podávame s obľúbeným pečivom, hriankami, chlebíkom, krekrami. Nátierku možno použiť aj ako dip k pečenému mäsu či do sendvičov. Neskúšala som ju sterilizovať, ale nemal by to byť problém.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
47 kcal
199 kJ
T:
2 g
B:
1 g
S:
7 g
V:
1 g
Nech ti chutí ;-)!
Skvelé recepty na nátierky nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz