Pečená zelenina je plná chutí a vôní, a tak si z nej dnes pripravíme veľmi jednoduchú nátierku. Pridáme do nej bielu fazuľu, aby sme zvýšili príjem bielkovín a vďaka čomu bude aj oveľa sýtejšia. Môžeme si ju natrieť na čerstvý chlebík alebo zobrať so sebou do práce, školy či na výlet.
Ako na to?
1
Zeleninu poriadne poumývame, prípadne použijeme kefku na zeleninu, odrežeme konce a osušíme ju.
2
Na plech vystlaný papierom na pečenie pridáme nakrájanú zeleninu v šupke, pokvapkáme ju olivovým olejom a osolíme.
3
Takto pečieme zeleninu na 190 ˚C cca 20 minút domäkka.
4
Upečenú zeleninu necháme vychladnúť a potom ju rozmixujeme spolu s výpekom, mäkkou fazuľou a tahiny pastou. Pridáme soľ, korenie, mletú rascu a sladkú papriku podľa chuti.
Tip: Nátierku skladujeme v chladničke, kde vydrží aj týždeň.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):
126 kcal
530 kJ
T:
4 g
B:
12 g
S:
16 g
V:
4 g
Prajem vám dobrú chuť 😊.
Aj naše kuchárske knihy sú plné chutných zdravých receptov, ktoré sa hodia na rôzne príležitosti a časti dňa. Na svoje si prídu aj vegáni, bezlepkáči, fitnesáci či milovníci zdravých sladkostí:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov