Špargľa na chlebe?! Veru tak, táto zelenina chutí dobre aj s chlebom, so zemiakmi alebo s cestovinami. Na tento recept potrebuješ len pár ingrediencií a je hotový za 15 minút! Nátierku som robila so zelenou špargľou, no je rovnako výborná aj s bielou. Najlepšie ju vychutnáš s čerstvo upečeným nádherne rozvoniavajúcim chlebom alebo bagetou.
Ako na to?
1
Špargľu najskôr umyjeme a odrežeme drevené konce.
2
Potom ju nakrájame na tri centimetre dlhé kúsky a povaríme v 500 ml vody asi 5 minút.
3
Po scedení ihneď ochladíme v studenej vode, aby si špargľa zachovala zelenú farbu.
4
Spolu s tvarohom a kyslou smotanou ju dáme do vysokej nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérom buď dohladka, alebo si môžeme nechať aj väčšie kúsky. Ochutíme soľou a troškou cukru.
5
Pažítku nakrájame na malé kolieska a zamiešame do nátierky.
6
Podávame s pečivom, so zeleninou, s pečenými zemiakmi, do sendvičov či toastov.
Tip: Ak chceme menšiu porciu, len uberieme z množstva ingrediencií.
Dobrú chuť 😊!
Ako na zdravú stravu, ale aj ako s tým skĺbiť pohyb a myslenie sa naučíme vo Výzve do plaviek 2022. Pridaj sa ešte dnes a nasadni na neopakovateľnú jazdu za vytúženou postavou:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz