Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jednoduchá a rýchla tvarohovo-špargľová nátierka

15 min
500 gramov
zelená špargľa recept

Potrebujeme: 

  • 250 g zelenej špargle
  • 200 g tvarohu Lučina, skyru alebo žervé
  • 50 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
  • morskú/himalájsku soľ
  • štipku cukru, medu alebo iného sladidla
  • ½ zväzku pažítky nakrájanej na malé kúsky
zelená špargľa recept

Špargľa na chlebe?! Veru tak, táto zelenina chutí dobre aj s chlebom, so zemiakmi alebo s cestovinami. Na tento recept potrebuješ len pár ingrediencií a je hotový za 15 minút! Nátierku som robila so zelenou špargľou, no je rovnako výborná aj s bielou. Najlepšie ju vychutnáš s čerstvo upečeným nádherne rozvoniavajúcim chlebom alebo bagetou.

Ako na to?

1

Špargľu najskôr umyjeme a odrežeme drevené konce.

2

Potom ju nakrájame na tri centimetre dlhé kúsky a povaríme v 500 ml vody asi 5 minút.

3

Po scedení ihneď ochladíme v studenej vode, aby si špargľa zachovala zelenú farbu.

4

Spolu s tvarohom a kyslou smotanou ju dáme do vysokej nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérom buď dohladka, alebo si môžeme nechať aj väčšie kúsky. Ochutíme soľou a troškou cukru.

5

Pažítku nakrájame na malé kolieska a zamiešame do nátierky.

6

Podávame s pečivom, so zeleninou, s pečenými zemiakmi, do sendvičov či toastov.

Tip: Ak chceme menšiu porciu, len uberieme z množstva ingrediencií.

spargla zelena recept
recept zelena spargla

Dobrú chuť 😊!

Ako na zdravú stravu, ale aj ako s tým skĺbiť pohyb a myslenie sa naučíme vo Výzve do plaviek 2022. Pridaj sa ešte dnes a nasadni na neopakovateľnú jazdu za vytúženou postavou:

ako na chudnutie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.