Čas prípravy: 50 minút
Čo budeme potrebovať na 16 porcií?
- 3 vajíčka
- 50 g kokosového cukru
- 200 g špaldovej múky
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
- 60 g jemne mletých ovsených vločiek
- 250 ml kefíru (môže sa nahradiť kyslou smotanou alebo bielym jogurtom)
- 60 g rozpusteného ghee masla
- 200 g čučoriedok
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom na pečenie, ovsené vločky a premiešame.
3. Pridáme kefír a maslo a cesto opäť poriadne premiešame.
4. Na záver primiešame čučoriedky a cesto vylejeme do menšieho pekáča.
5. Koláč pečieme na 180 ˚C približne 35 minút.
Ak rada vypekáš, ale chceš, aby tvoja kuchárska kniha obsahovala aj recepty na hlavné jedlá, raňajky, či rôzne slané snacky, spoznaj naše knihy Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III, kde nájdeš kopec receptov na rôzne príležitosti:
A aké ďalšie čučoriedkové koláče môžeš vyskúšať?
Najlepšia maková bublanina s čučoriedkami aj pre vegánov a deti od 2 rokov
Rýchla a jednoduchá bublanina s kokosovou múkou a čučoriedkami
Fantastická bezlepková banánová bábovka s čučoriedkami, navyše bez cukru
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!