Najlepšia maková bublanina s čučoriedkami aj pre vegánov a deti od 2 rokov

Bublanina je vždy dobrý nápad, keďže jej prípravu zvládne naozaj každý. Hotová je raz-dva a navyše ju môžeme zakaždým pripraviť inak. Dnes si upečieme vegánsku verziu s makom a čučoriedkami, no, samozrejme, môžeme použiť akékoľvek iné ovocie. Výborná je aj s višňami či ríbezľami. Poďme sa pustiť do prípravy ;-).

Čas prípravy: 35 minút

Čo budeme potrebovať na cca 20 porcií?

  • 2 banány
  • 150 ml mandľového alebo iného rastlinného mlieka
  • 50 ml kokosového oleja
  • 30 ml agáve sirupu
  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g mletého maku
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 0,5 balenia kypriaceho prášku na pečenie bez fosfátov (cca 6 g)
  • 150 g čučoriedok

Ako budeme postupovať?

1. Ručným mixérom rozmixujeme banán, mandľové mlieko, kokosový olej a agáve sirup.

2. Primiešame špaldovú múku, mak, škoricu a kypriaci prášok.

3. Všetko dobre vymiešame na hladké, stredne husté cesto. Ak by sa nám zdalo husté, pridáme trocha mandľového mlieka.

4. Pripravené cesto vylejeme na olejom vymastený plech s rozmerom 25 x 25 cm.

5. Koláč posypeme čučoriedkami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ˚C približne 25 minút.

6. Po upečení ho necháme vychladnúť a môžeme ho posypať brezovým práškovým cukrom.

 

Tip: Kto má rád sladšie, môže do cesta pridať aj trocha kokosového cukru.

bublanina s makom

 

vegan bublanina

 

maková bublanina

Nech ti chutí :-)!

 

Skvelé rýchle koláče nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty

 

Nabudúce skús pripraviť toto:

Rýchla a jednoduchá bublanina s kokosovou múkou a čučoriedkami

Špaldová bublanina s černicami: tip na rýchly koláč do 25 minút

Recept na jednoduchý a rýchly koláč s lesným ovocím

Tip na zdravú desiatu aj pre fitnessákov: Rýchly koláč s čoko proteínom a jostou

Rýchly koláč na nedeľu aj tip na raňajky: koláč z arašidového masla a hrušky

Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 07/08/2020 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéDesiataFitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVeganVegetariánske   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre