Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jednoduché slané mrkvové guľky – mäkké vnútri a chrumkavé zvonka

55 min
4 porcie
recepty mrkva

Potrebujeme: 

  • 300 g strúhanej mrkvy
  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 1 cibuľu
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžicu horčice
  • 1 lyžicu pretlaku alebo kečupu
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • morskú/himalájsku soľ
  • korenie podľa chuti (karí, čili, pažítku, rascu...)
  • 2-3 lyžice strúhanky
  • ryžu a šalát ako prílohu (voliteľné)
recepty mrkva

Mám pre teba recept, ktorý si zamiluje celá tvoja rodina, malí aj veľkí, pretože tieto mrkvové guľky sú nielen super jednoduché a rýchle na prípravu, ale sú aj veľmi lacné a chutia fenomenálne. Voňavé, sladko-slané, jemne korenené a majú dokonalú textúru: mäkké vnútri a chrumkavé zvonka. Je to tiež veľmi všestranný recept.

Mrkvové guľky sú skvelým občerstvením s dipom, môžeš ich servírovať so šalátom, s omáčkou, kašou či si ich pridať k cestovinám.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.

2

V miske si zmiešame strúhanú mrkvu, ovsené vločky, cibuľu nakrájanú na malé kúsky, vajíčko, horčicu, kečup, papriku, soľ, korenie a strúhanku.

3

Všetko spolu poriadne premiešame.

4

Zo zmesi formujeme mokrými rukami malé guľôčky (na jednu guľku použijeme asi 2 polievkové lyžice zmesi) a uložíme ich na plech. Pečieme 15-20 minút z každej strany alebo dozlatista.

5

Prípadne ich opečieme na rozpálenom oleji nachrumkavo, asi 2-3 minúty z každej strany. Ja som guľky podávala s ryžou, so šalátom polníčkom (valeriánkou) poliate balzamikom. Užite si to!

Tip: Ak chceme jemnejšiu textúru, môžeme zmes pred formovaním do guliek ešte rozmixovať.

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 6 ks):

202 kcal

849 kJ

T:

4 g

B:

7 g

S:

33 g

V:

4 g

mrkvové guľky

Dobrú chuť 🙂!

Priprav si aj ďalšie zdravé recepty, napr. podľa našich kuchárskych kníh:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.