Mám pre teba recept, ktorý si zamiluje celá tvoja rodina, malí aj veľkí, pretože tieto mrkvové guľky sú nielen super jednoduché a rýchle na prípravu, ale sú aj veľmi lacné a chutia fenomenálne. Voňavé, sladko-slané, jemne korenené a majú dokonalú textúru: mäkké vnútri a chrumkavé zvonka. Je to tiež veľmi všestranný recept.
Mrkvové guľky sú skvelým občerstvením s dipom, môžeš ich servírovať so šalátom, s omáčkou, kašou či si ich pridať k cestovinám.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.
2
V miske si zmiešame strúhanú mrkvu, ovsené vločky, cibuľu nakrájanú na malé kúsky, vajíčko, horčicu, kečup, papriku, soľ, korenie a strúhanku.
3
Všetko spolu poriadne premiešame.
4
Zo zmesi formujeme mokrými rukami malé guľôčky (na jednu guľku použijeme asi 2 polievkové lyžice zmesi) a uložíme ich na plech. Pečieme 15-20 minút z každej strany alebo dozlatista.
5
Prípadne ich opečieme na rozpálenom oleji nachrumkavo, asi 2-3 minúty z každej strany. Ja som guľky podávala s ryžou, so šalátom polníčkom (valeriánkou) poliate balzamikom. Užite si to!
Tip: Ak chceme jemnejšiu textúru, môžeme zmes pred formovaním do guliek ešte rozmixovať.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 6 ks):
202 kcal
849 kJ
T:
4 g
B:
7 g
S:
33 g
V:
4 g
Dobrú chuť 🙂!
Priprav si aj ďalšie zdravé recepty, napr. podľa našich kuchárskych kníh:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz