Tieto mramorové palacinky na plechu sú rýchle a jednoduché na prípravu, zato pôsobivé na vzhľad. Stačia ti na ne len tri kroky: pripravíš cesto, naleješ na plech a pečieš. Sú mäkké, nadýchané a chutia každému, hlavne deťom. Môžeš si pochutiť na raňajky, večeru, prípadne ponúknuť ako pohostenie pre návštevu. Výborné dokonca aj na sviatky.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 220 ˚C. Vymastíme plech (klasický rozmer do rúry) olejom.
2
Do misy pridáme všetky suché ingrediencie a premiešame, aby sa spojili. Pridáme maslo izbovej teploty a miešame končekmi prstov, kým zmes nebude vyzerať ako hrubý piesok.
3
V inej miske rozšľaháme vajcia, primiešame cmar a med.
4
Túto zmes pridáme k suchým ingredienciám, kým sa takmer nespoja.
5
Do samostatnej malej misky dáme ½ šálky cesta a primiešame kakaový prášok a vodu. Miešame, kým sa zmes dôkladne nespojí.
6
Palacinkové cesto preložíme do pripravenej formy a rovnomerne rozotrieme. Čokoládovú zmes náhodne nalejeme na plech a pomocou príborového noža jemne krúživým pohybom napodobníme štruktúru mramoru.
7
Pečieme približne 12 minút, kým nie je stred na dotyk pružný alebo nevytiahneme čisté špáradlo.
8
Nakrájame na plátky a podávame s ovocím, orechmi, džemom, orechovým maslom...
Výživové hodnoty na 1 porciu:
471 kcal
1978 kJ
T:
22 g
B:
14 g
S:
57 g
V:
10 g
Príjemné maškrtenie 😊!
K týmto palacinkám by sa výborne hodila aj naša zdravá Fitnutka. Ty ju ešte nemáš doma? A čo tak ju venovať niekomu na Vianoce?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz