Miluješ palacinky, ale neznášaš ich prípravu? Tieto palacinky na plechu s citrónom a makom sú presne pre teba! Obsahujú celozrnnú múku na pridanie vlákniny. Grécky jogurt obsahuje bielkoviny, vápnik a výsledkom je ultra nadýchaná pochúťka.
Na pečenie som použila menší pekáč, preto sú moje palacinky ako veľké bochníky 😊. Chuťovo je to však jedno, aký použiješ, či veľký, alebo malý. Jediné, v čom bude rozdiel, je hrúbka.
Ako na to?
1
Predhrejeme rúru na 200 ˚C. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie a natrieme olejom.
2
Vo veľkej miske vyšľaháme dohladka vajíčka, javorový sirup, olej, grécky jogurt, mlieko, citrónovú kôru a šťavu, mak a vanilku.
3
K mokrým surovinám pridáme múku, potom prisypeme prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
4
Jemne premiešame, kým sa všetko nespojí, potom nalejeme cesto do pripravenej formy a rovnomerne rozotrieme.
5
Pečieme 15-20 minút, kým nie je vrch jemne zlatohnedý a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Podávame s ľubovoľnou prílohou, napr. ovocím, džemom, jogurtom, horkou čokoládou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
385 kcal
1621 kJ
T:
13 g
B:
15 g
S:
51 g
V:
5 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Máš už svoj diár na rok 2023? Ak nie my pre teba jeden máme. Je to náš Fitness diár 2023, v ktorom okrem iného nájdeš aj nové a zaujímavé recepty na doplnenie svojho jedálnička. Ideš si jeden objednať pre seba?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz